Toυρκία: Σοκ στην Άγκυρα – Σε τι εκπαιδεύουν Κούρδους στη Βόρεια Συρία Αμερικανοί κομάντος



Η Toυρκία βλέπει τους Αμερικανούς να κάνουν αυτό που δεν θα ήθελε να δει ποτέ.

Toυρκία: Σοκ στην Άγκυρα από την είδηση πως Αμερικανοί κομάντος εκπαιδεύουν Κούρδους στη Βόρεια Συρία.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον γεωστρατηγικό αναλυτή Θανάση Δρούγο, για 70 Αμερικανούς κομάντος οι οποίοι έφτασαν στις αρχές Δεκεμβρίου στην Βόρεια Συρία και εκπαιδεύουν Κούρδους της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο κ. Δρούγος στον Λάμπρο Καλαραρύτη και την εκπομπή «Εμείς οι Έλληνες» στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, οι Αμερικανοί θα εκπαιδεύσουν ομάδα 55 Κούρδων ανταρτών για περίπου έναν χρόνο.

Οι εκπαίδευση των Κούρδων θα αφορά σε μάχες σε περιβάλλον «μικρών πόλεων», μία είδηση που προκάλεσε ιδιαίτερο εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Να θυμίσουμε ότι στόχος των Σύρων Κούρδων είναι να πολεμήσουν τους Τούρκους στην περιοχή.

Η υποστήριξη των ΗΠΑ στο συριακό PKK μεγάλωσε ραγδαία μετά την εκλογή Μπάιντεν.

Αξίζει να αναφερθεί και μία άλλη οπτική του κουρδικού προβλήματος στην Τουρκία, όπου οι γεννήσεις παραμένουν σταθερές ενώ στην περιοχή των Κούρδων οι γεννήσεις στους κουρδικούς πληθυσμούς αυξάνονται.


Οι περιοχές των Κούρδων στην Τουρκία είναι αυτές που συνορεύουν με την Συρία, όπου η δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους νομοτελειακά θα οδηγήσει και τους κουρδικούς πληθυσμούς στην πλευρά της Τουρκίας να επιδιώξουν ένωση με το Κουρδιστάν.

Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί πως πριν από λίγες μέρες είχαμε επίθεση μαχητών στην Συρία που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ σε τουρκικές βάσεις στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη κίνηση ερμηνεύτηκε ως «πράσινο φως» των Αμερικάνων για επιθέσεις κατά των Τούρκων στην Βόρεια Συρία.


ΠΗΓΗ