Σχολεία: Στο «κόκκινο» η αγωνία των γονιών ζητούν παράτασηΑγωνιούν οι γονείς και αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να ανοίξουν τα σχολεία, όταν τα κρούσματα κορονοϊού αγγίζουν τις 30.000!

Η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει και η μεταδοτικότητά της, με βάση τα κρούσματα που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα, είναι αυξημένη. Αυτός ήταν και ο λόγος που ειδικοί και κυβέρνηση επίσπευσαν την εφαρμογή των νέων μέτρων, προκειμένου να μην πάρει εφιαλτικές διαστάσεις η διασπορά του κορονοϊού. Στόχευσαν βέβαια στη διασκέδαση και άφησαν έξω τα σχολεία, όπου για πάνω από 8 ώρες δεκάδες παιδιά συνωστίζονται σε μία μικρή αίθουσα.

Τα 50.000 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες, ωστόσο, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους ειδικούς, οι οποίοι φαίνεται ότι βάζουν στο «τραπέζι» των συζητήσεων τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και την αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Μέλη της επιτροπής φέρεται να έχουν δεύτερες σκέψεις για πως αν συνεχιστεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων θα εισηγηθούν την παράταση μίας εβδομάδας στο άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο αυτό θα επανεκτιμηθεί την επόμενη εβδομάδα, λίγο πριν ανοίξουν.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εξετάζουν να ανοίξουν επτά ημέρες αργότερα δηλαδή στις 17 Ιανουαρίου. Βέβαια, η τελική απόφαση θα παρθεί με βάση τα τότε δεδομένα από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας προτείνουν να αλλάξουν τα πρωτόκολλα προστασίας στα σχολεία και να κλείνει ένα τμήμα εάν υπάρχουν και λιγότερα κρούσματα από αυτά που σήμερα υπολογίζονται προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία του.

Πάντως, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας ήθελαν τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου.

loading...