Τουρκία: Ε αυτό δεν μπορεί να μην τσάντισε τους Ρώσους!Η Τουρκία φροντίζει να προκαλεί σε όλα τα επίπεδα την Ρωσία!

Η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί την προκλητική της στάση απέναντι στη Ρωσία με την τελευταία της όμως ενέργεια να έχει βγάλει εκτός εαυτού τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μετά το μυστικό σχέδιο των Τούρκων που αποδεικνύει πως ο Ερντογάν δουλεύει τον Πούτιν, μια νέα απόφαση του Δήμου Άγκυρας έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Κρεμλίνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολιτικός Δήμος Άγκυρας απέτρεψε τις προσπάθειες Ρώσων συνεργατών να γίνει αποδεκτή η εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία στην Τουρκία.

Οι Ρώσοι αποφάσισαν να διοργανώσουν μια μεγάλη εκδήλωση στις 10 Δεκεμβρίου στην Άγκυρα, ανήμερα της ημέρας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όμως αυτή δεν θα γίνει ποτέ μετά από απόφαση του Δήμου.

Η εκδήλωση όμως, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, μεταφέρθηκε στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ειδικότερα, η εκδήλωση αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού της Ρωσίας μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια διοργάνωσης των λεγόμενων Ημερών Πολιτισμού των Τατάρων της Κριμαίας.

Με αυτόν τον τρόπο, για ακόμη μια φορά οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες περνούν μια έντονη κρίση, με τον Ταγίπ Ερντογάν να βλέπει πως χάνει σε δημοτικότητα τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της Τουρκίας.

Με την αξία της τουρκικής λίρας να κατρακυλάει μέρα με την ημέρα, με τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και πολλών κρατών να βιώνουν μια από τις χειρότερες περιόδους, ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται πως νιώθει έντονα την ανασφάλεια, λίγους μόνο μήνες πριν από τις εκλογές.

Να θυμίσουμε, πως ο Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για την επίλυση πιθανής ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών. Ο Πούτιν πάντως έχει ξαναδείξει πως δεν φοβάται να ξεκόψει τις επεκτατικές τάσεις του Ερντογάν.

loading...