Μεγάλη ρωσική αεροπορική άσκηση πάνω από τη Β/Α ΣυρίαΟι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις διεξήγαγαν ένα ευρύ φάσμα στρατιωτικών ασκήσεων ξεκινώντας από το αεροδρόμιο της πόλης Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία, η οποία τελεί υπό συγκυριαρχία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και των κυβερνητικών δυνάμεων.
 
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν περίπου 29 πολεμικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων τέσσερα Sukhoi SU-34, έξι Sukhoi Su-35, έξι ελικόπτερα Mil Mi-6, τέσσερα Kamov Ka-58 και το Beriev A-50, ένα σοβιετικό αερομεταφερόμενο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου. σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά μέσα.

Τα ρωσικά αεροσκάφη αιωρούνταν για δύο ώρες πάνω από τον ουρανό της πόλης Καμισλί και της υπαίθρου της στη βορειοανατολική Συρία.

Πριν από ένα μήνα, οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) στο αεροδρόμιο της Καμισλί για να ξεκινήσουν την επέκταση του αεροδρομίου με σκοπό να αποτελέσει μια νέα ρωσική αεροπορική βάση στην περιοχή.

Στα τέλη Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εκτέλεσαν ασκήσεις καταστροφής χερσαίων στόχων κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

Οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στη βορειοανατολική Συρία μετά από συμφωνίες με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μετά την τουρκική εισβολή στη Σέρε Κανίγιε (Ρας αλ Αΐν) και στην Τελ Αμπιάντ τον Οκτώβριο του 2019.

loading...