Στέλεχος των ΕΔ: Αίσθημα αδικίας με την απόφαση του ΥΠΕΘΑ



Επιστολή στελέχους των ΕΔ σχετικά με τη έκτακτη καταβολή από το ΥΠΕΘΑ ΗΕΕ στο προσωπικό ως δώρο Χριστουγέννων αισθάνεται αδικημένο έναντι των υπολοίπων συναδέλφων του.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή:

Για ένα ακόμα έτος, το κράτος μέσα από τον υπουργό εθνικής άμυνας δείχνει τον άδικο χαράχτηκα του. Σύμφωνα με τα τα δημοσιεύματα, για άλλη μια χρονιά εξαιρούνται από την καταβολή ΗΕΕ που δίνονται ως δώρο με το κλείσιμο του έτους, στελέχη που απουσιάζουν, λόγω μακράς αναρρωτικής αδείας ή λόγω αδείας κύησης ή άδεια ανατροφής κ.τ.λ. 

Χωρίς όμως να λαμβάνουν υπόψιν τους οι αρμόδιοι, ότι στελέχη που πιθανόν να έλαβαν τα παραπάνω, να τα έλαβαν τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, και Νοεμβριο. Που είναι λοιπόν η αναλογικότητα; Που είναι η δικαιοσύνη; Δηλαδή αν κάποιο στέλεχος αρρώστησε ή αναγκάστηκε για προσωπικούς λογούς να λάβει μια από τις παραπάνω άδειες αυτούς τους μήνες, αποκλείεται εντελώς από την λήψη του παραπάνω βοηθήματος. 

Το δίκαιο κράτος, η δίκαιη υπηρεσία, θα μπορούσε αναλογικά να δώσει ΗΕΕ, π.χ 3 ΗΕΕ για 9  μήνες, 2 ΗΕΕ για 6 μήνες κ.τ.λ. και αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκες, επίσης και αυτοί έχουν παιδιά, που περιμένουν ένα απλό δώρο από τους γονείς τους, για τις άγιες μέρες τον Χριστουγέννων που έρχονται.

 Το αίσθημα αδικίας είναι κακός σύντροφος. Ας ελπίσουμε ότι θα διορθωθεί η παραπάνω αδικία αυτό το έτος. Με τιμή, εύχομαι καλές γιορτές να έχουμε. Ευχαριστώ.