Θρίλερ με άγνωστο μαχητικό και ρωσικό επιβατικό στη Μαύρη Θάλασσα



Ένα μαχητικό αεροσκάφος από άγνωστη χώρα ανάγκασε ένα ρωσικό πολιτικό αεροσκάφος να αλλάξει πορεία ενώ προετοιμαζόταν για προσγείωση στο Σότσι. 

Ένα άγνωστο αεροπλάνο πλησίασε ένα πολιτικό αεροσκάφος που μετέφερε περισσότερους από εκατόν πενήντα επιβάτες και δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις. Από αυτή την άποψη, ο διοικητής του πληρώματος του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας έπρεπε να αλλάξει επειγόντως πορεία.

Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στον εναέριο χώρο της Ρωσίας. Την ίδια ώρα, ακόμη διευκρινίζεται εάν το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ρωσίας ή εκτός αυτής.

«Το αεροπλάνο μιας από τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, το οποίο πετούσε από την πόλη του Αικατερίνμπουργκ προς την πόλη του Σότσι, αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία λόγω αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφους. Στο αεροπλάνο επέβαιναν περισσότερα από 160 άτομα», αναφέρει η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας.

Κρίνοντας από τα δεδομένα των ανοιχτών πόρων παρακολούθησης, το ξένο αεροσκάφος δεν κατεγράφη σε αυτά. Από αυτή την άποψη, μπορούμε να μιλήσουμε μόνο από στρατιωτική άποψη. Την ίδια ώρα, μαχητικά της γαλλικής και αμερικανικής αεροπορίας έχουν ήδη θεαθεί κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι οι τελευταίοι που εμπλέκονται στο περιστατικό.

ΠΗΓΗ: avia.pro