Η Saab με νέες συνεργασίες για κατασκευή έξυπνων πυρομαχικών



Η σουηδική εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας Saab ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι έχει συνάψει Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) με τη Nammo και το Nordic Shelter για να στηρίξει την τρέχουσα εκστρατεία GLSDB (Βόμβα Μικρής Διαμέτρου) που ξεκινά από το έδαφος. Η νέα συμφωνία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια υπογραφής στις 23 Νοεμβρίου 2021 στο Όσλο της Νορβηγίας.

Η Nammo θα συμβάλει με την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη και παραγωγή πυραυλικών κινητήρων ως μέρος του υποσυγκροτημάτων προώθησης GLSDB. Το Nordic Shelter φέρνει τις γνώσεις και την εμπειρία που απαιτούνται για την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός αρθρωτού εκτοξευτή GLSDB, βασισμένο σε ένα ειδικά κατασκευασμένο εκτοξευτή ISO 20 ποδιών

"Με το Nammo και το Nordic Shelter ως συνεργάτες, έχουμε δύο μεγάλες νορβηγικές εταιρείες που μπορούν να επωφεληθούν από μελλοντικές εξαγωγικές προοπτικές, ενώ δανείζουν την τεχνογνωσία τους για να κάνουν την GLSDB μια ακόμα πιο συναρπαστική λύση. Η γκάμα του συστήματος, η κάλυψη και η ακρίβεια των 360°, με τη δυνατότητα χρήσης διακριτής διαμόρφωσης εκτοξευτή καθιστά το GLSDB μοναδικό μεταξύ των συστημάτων πυροβολικού», λέει ο Görgen Johansson, επικεφαλής της επιχειρηματικής περιοχής Dynamics της Saab.

Το GLSDB είναι ένα σύστημα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας, ακριβείας που αναπτύχθηκε από την Saab και την Boeing. Το σύστημα βασίζεται στην αεροπορική βόμβα μικρής διαμέτρου της Boeing, η οποία βρίσκεται σε παραγωγή από το 2006, με περισσότερες από 30 000 μονάδες παραγωγής. Το GLSDB επιτρέπει τη δοκιμή βόμβας μικρής διαμέτρου από μεγάλη ποικιλία εκτοξευτών και διαμορφώσεων.

ΠΗΓΗ:defence-blog.com