Έτοιμα τα τρία πρώτα τουρκικά UAV Akıncı – Βιάζονται οι Τούρκοι να τα στείλουν Ελλάδα;H Άγκυρα έχει εναποθέσει πλέον τις ελπίδες της για την αντιμετώπιση της ελληνικής υπεροχής στον αέρα, μετά την αγορά των γαλλικών Rafale, στα Αkinci.

Έτοιμα τα τρία πρώτα τουρκικά UAV Akıncı, τα οποία παραδόθηκαν στη Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Στη δήλωσή του το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανέφερε πως τρία UAV Akıncı «ολοκλήρωσαν τις δραστηριότητες επιθεώρησης και αποδοχής».

«Συγχαρητήρια στη Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων μας με τα UAV Akıncı που θα ξεκινήσουν το καθήκον τους», σημειώθηκε στον λογαριασμό

ο Bayraktar AKINCI TİHA (Assault Unmanned Aerial Vehicle), που αναπτύχθηκε από την BAYKAR με εγχώριους τουρκικούς πόρους, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμή βολής στις 22 Απριλίου 2021.

Τα ευφυή πυρομαχικά MAM-C, MAM-L και MAM-T που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά έπληξαν με επιτυχία τους στόχους τους.

«Το Bayraktar AKINCI TİHAs, είναι έτοιμο να γράψει ένα έπος στον ουρανό! Ας είναι ευεργετικό και ευοίωνο για τη χώρα μας και το έθνος μας…», ανέφερε η ΒAYKAR, η εταιρεία δηλαδή που φτιάχνει τα Bayraktar.

Οι Τούρκοι ευελπιστούν να έχουν επτά με οκτώ Akinci εως το τέλος του χρόνου.

Έτοιμα τα τρία πρώτα τουρκικά UAV Akıncı – Βιάζονται οι Τούρκοι να τα στείλουν Ελλάδα;
Το Akinci θα μπορεί να μεταφέρει φορτίο άνω των 900 κιλών καθώς και πυραύλους cruise SOM J, βεληνεκούς 250 χλμ, οι οποίοι προορίζονταν για τα τουρκικά F-35.

Να σημειωθεί πως η Άγκυρα έχει εναποθέσει πλέον τις ελπίδες της για την αντιμετώπιση της ελληνικής υπεροχής στον αέρα, μετά την αγορά των γαλλικών Rafale, στα Αkinci.