Ρωσία: Επίδειξη δύναμης στο Καζακστάν – Με ηλεκτρονικό πόλεμο νίκησαν 20.000 στρατό σε 24 ώρεςΤο ρωσικό όπλο ηλεκτρονικού πολέμου που σιώπησε όλο το Καζακστάν.

Ρωσία: Επίδειξη δύναμης στο Καζακστάν από την Μόσχα, όπου με ηλεκτρονικό πόλεμο οι Ρώσοι νίκησαν 20.000 στρατό σε 24 ώρες.

Ένας από τους βασικούς λόγους της ήττας των ένοπλων διαδηλωτών από τους Ρώσους στο Καζακστάν ήταν η χρήση «μοναδικών όπλων από τη Ρωσία, που καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει πλέον», γράφει το πρακτορείο Avia.pro.

Η ήττα των ομάδων που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα στο Καζακστάν οφείλεται στη χρήση μοναδικών ρωσικών όπλων τα οποία νίκησαν έναν «στρατό τρομοκρατών 20.000 ατόμων σε 24 ώρες», σημειώνεται.

Σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους, οι αντιφρονούντες έχασαν γρήγορα τις θέσεις διοίκησης και – αφού βρέθηκαν διασκορπισμένοι – έγιναν εύκολος στόχος για τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας του Καζακστάν.

Όπως τονίζεται, η «κατάσταση στο Καζακστάν σώθηκε χάρη στην άμεση ανάπτυξη των συγκροτημάτων Leer».

Το κύριο όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τον στρατό της χώρας για να νικήσει δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες στις ταραχές «ήταν ο ηλεκτρονικός πόλεμος (EW)».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το RB-341V «Leer-3», το οποίο μαζί με το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) «Orlan-10», εμφανίστηκε σε βίντεο που γυρίστηκαν πρόσφατα στο Αλμάτι.

Το RB-341V «Leer-3» κατέστειλε τις επικοινωνίες των εξεγερμένων δυνάμεων χρησιμοποιώντας ραδιοπαρεμβολές από δύο UAV Orlan-10.

Η χρήση των ρωσικών συμπλεγμάτων Leer-3 επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στις 6 Ιανουαρίου η κινητή επικοινωνία στο Αλμάτι, το Νουρ-Σουλτάν και το Καζακστάν συνολικά σταμάτησε να λειτουργεί για πολλές ώρες.

Το ρωσικό όπλο ηλεκτρονικού πολέμου είχε ως αποτέλεσμα οι εξεγερμένες δυνάμεις στο Καζακστάν να χάσουν την επαφή μεταξύ τους αλλά και με τους «καθοδηγητές» τους.

«Έχοντας χάσει τη διοίκηση τους, οι ομάδες δεν μπορούσαν να συντονιστούν μεταξύ τους και εξουδετερώθηκαν από τον στρατό», αναφέρουν οι Ρώσοι.

Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στο Καζακστάν έχει εξομαλυνθεί και από τις 13-14 Ιανουαρίου, η Ρωσία θα αρχίσει να αποσύρει τα στρατεύματά της.