Ρώσοι: Οι Τούρκοι απελευθέρωσαν 5.000 τρομοκράτες του ISIS στη Συρία;



Tρομοκρατική επίθεση στη φυλακή As-Sinaa που ελέγχεται από τους Κούρδους και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ρώσοι: Οι Τούρκοι απελευθέρωσαν 5.000 τρομοκράτες του ISIS στη Συρία με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής;

«Αρκετές χιλιάδες τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν δραπετεύσει από μια φυλακή που ελέγχεται από τις ΗΠΑ», αναφέρει το πρακτορειο Avia.pro.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και η Τουρκία είναι ύποπτες για όσα συνέβησαν στη φυλακή As-Sinaa, καθώς και οι δύο χώρες ενδέχεται να ενδιαφέρονται να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη βόρεια Συρία προκειμένου να επεκτείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις και τις ζώνες ελέγχου».

Η τρομοκρατική επίθεση στη φυλακή As-Sinaa που ελέγχεται από τους Κούρδους και τις Ηνωμένες Πολιτείες είχε ως αποτέλεσμα αρκετές χιλιάδες τρομοκράτες να δραπετεύσουν.

Ρώσοι: Οι Τούρκοι απελευθέρωσαν 5.000 τρομοκράτες του ISIS στη Συρία;
Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι τουλάχιστον 1.100 τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους είναι ελεύθεροι, ωστόσο, δεδομένου ότι η κατάσταση βρίσκεται σχεδόν πλήρως υπό τον έλεγχο τρομοκρατών, έως και 5.000 μαχητές μπορεί να είναι ελεύθεροι, καθώς αυτός ήταν ακριβώς ο αριθμός των τρομοκρατών στη φυλακή την ώρα της επίθεσης.

Mάλιστα, οι τρομοκράτες καταφέρνουν να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους όχι μόνο τη φυλακή, αλλά και αρκετές περιοχές στη Συρία.

Ειδικοί σημειώνουν ότι οι απελευθερωμένοι τζιχαντιστές αποτελούν περίπου το 4% των μαχητών του ISIS που εξουδετερώθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια.