Η Ρωσία προσέφερε στην Ινδία την εξέλιξη ενός νέου άρματος με βάση την πλατφόρμα ArmataΗ Ρωσία έχει προσφέρει στην Ινδία την εξέλιξη ενός νέου άρματος μάχης που θα βασίζεται στην ενιαία πλατφόρμα Armata.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο RIA Novosti της εκπροσώπου τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας Βαλέρια Ρεσέτνικοβα. Πρόσθεσε ότι «Κατά την πρόσφατη διακυβερνητική επιτροπή Ινδίας-Ρωσίας σχετικά με την στρατιωτική συνεργασία και την αμυντική τεχνολογία εξετάστηκαν νέοι τομείς εργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

 Σε αυτούς, μεταξύ των υπολοίπων, περιλαμβάνεται η δημιουργία τεθωρακισμένων οχημάτων που θα βασίζονται στην πλατφόρμα Armata με βάση τις προδιαγραφές του πελάτη, καθώς ο ινδικός Στράτος σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εργασίες για την κατασκευή ενός νέου άρματος μάχης».

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του άρματος μάχης T14 είναι ο ανεπάνδρωτος πύργος του, το πλήρωμα βρίσκεται μέσα σε ένα ξεχωριστό διαμέρισμα στο μπροστινό μέρος του σκάφους. Το βάρος του T14 είναι περίπου 55000 κιλά.
loading...