Μεθυσμένοι Ουκρανοί στρατιώτες "γάζωσαν" συνάδερφό τους κατά λάθοςΟμάδα Ουκρανών στρατιωτών, όντας σε κατάσταση ακραίας μέθης, πυροβόλησαν κατά λάθος τους συναδέλφους τους, με αποτέλεσμα να πεθάνει ένας από τους στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρασχέθηκαν, το περιστατικό συνέβη στις 30 Δεκεμβρίου, όταν ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες αποσύρθηκε από τις θέσεις μάχης και στη συνέχεια τον πέρασαν ως πολιτοφύλακα των Ρωσόφωνων του Ντονμπάς. 

Ως αποτέλεσμα αδιάκριτων πυρών, ένας στρατιώτης της 25ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας υπέστη πολλά τραύματα και πέθανε από απώλεια αίματος αλλά βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα δίπλα στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Σύμφωνα με την έρευνα, ο θανών, ενώ ήταν μεθυσμένος, έφυγε μόνος του από τις ουκρανικές θέσεις το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου και κατευθύνθηκε προς τις θέσεις του DPR, τραυματίστηκε και πέθανε από αιμορραγία μέσα σε 24 ώρες, παρά το γεγονός ότι ήταν μάχιμος ιατρός της μονάδας». είπε η πηγή.

Ο στρατιώτης πέθανε ακριβώς από τις σφαίρες των δικών του συναδέλφων, όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας.

ΠΗΓΗ: avia.pro