«Βράζει» από κρούσματα η ΕΛ.ΑΣ.Η εξάπλωση του κορονοϊού στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ραγδαία, με τα ενεργά κρούσματα του τελευταίου πενθημέρου να είναι πάνω από 1.700.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, δήλωσε στην ΕΡΤ: «Στην επικράτεια υπηρετούν 56.500 αστυνομικοί και έχουμε καταγεγραμμένα 1.880 κρούσματα. Ο αριθμός είναι μικρός, για να επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας».

Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι στη ΓΑΔΑ υπηρετούν 17.000 αστυνομικοί και τα κρούσματα είναι 750.

Σε όλη την Ελλάδα νοσηλεύονται 20 μόλις αστυνομικοί είπε και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα με τους αστυνομικούς, γιατί το 81% των συναδέλφων μου είναι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες».

Θεοδωρικάκος: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας

Για τα κρούσματα στην ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολιτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας: «Η Ελληνική Αστυνομία είναι τμήμα της κοινωνίας και υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι έχουν νοσήσει.

»Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια.

»Θέλω να σας αναφέρω ότι ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι μόλις 20 από τη συνολική δύναμη των 56.500 και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

«Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και υλοποίηση των σχεδιασμών ώστε η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρει το κρίσιμο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τι έλεγε ο Άκης Σκέρτσος

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος διατεινόταν πως «δεν υπάρχει λόγος για πολυτελές σύστημα υγείας» και εξηγούσε για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καθιερώσει υποχρεωτικό εμβολιασμό αστυνομικών.

Ο υπουργός Επικρατείας μεταξύ άλλων είχε ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί διασπείρουν τον κορωνοϊό.