Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σχολιάζουν την επικαιρότητα



Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επικοινώνησαν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος με το ιστολόγιο μας, σχολιάζοντας την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, σχετικά με την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα μας και την σημαντική βοήθεια, των Ενόπλων Δυνάμεων στους εγκλωβισμένους συμπολίτες μας.

Αξίζουν την προσοχή μας οι προβληματισμοί τους:

- Για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους. Δεν είναι μόνο δουλειά μας,. δεν είναι μόνο καθήκον μας,  είναι ιερή υποχρέωση να βοηθάμε τους ελληνες πολίτες όταν μας χρειάζονται. Για άλλη μια φορά η υπεύθυνοι βλέπουν τις ικανότητες του ΕΣ ο οποίος αποτελείτε από ζωντανούς οργανισμούς που έχουν και αυτοί ανάγκες. Δεν ζητάμε ούτε ευχαριστώ ούτε ειδική αμοιβή ζητάμε να μας δώσουν ότι αυτοί έχουν θεσπίσει. Όμως δεν το υλοποιούν με διάφορες δικαιολογίες.

- Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Όλα καλά με τον ασφαλή απεγκλωβισμό τον πολιτών από την Αττική οδό, όλα καλά με τις αποζημιώσεις των πολιτών, όλα καλά με τις αποζημιώσεις γενικά όλων των ευάλωτων πολιτών, όλα καλά με τις συγνώμες και ευχαριστίες του κ. Πρωθυπουργού στις Ένοπλες Δυνάμεις για την βοήθεια τους, αλλά δεν έχει δώσει λύση ακόμα στο μισθολογικό καθεστώς των  στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων προέλευσης ΕΜΘ, που  με νόμο από το 2017, φέρουν το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αμοίβονται με τον βαθμό του Ανθυπασπιστή.

 Μετά λύπης μου βλέπω και διαβάζω τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργείων και καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει βούληση για κάποια λύση. Όταν θέλουν να νομοθετήσουν για κάτι το κάνουν σε μια νύχτα αλλά για αυτό έχουν περάσει 5 χρόνια.... όπως και για πολλά άλλα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις.  Ευχαριστώ.