Να δημιουργηθεί γυναικολογικό τμήμα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας



ΘΕΜΑ : Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

α. ΠΔ 432/1983 (ΦΕΚ Α΄ 162, «Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και των μελών της οικογένειάς τους»)

β. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 001/17.1.2022 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Π.Α. 

1. Σας αποστέλλουμε συνημμένως το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Π.Α.), με το οποίο μεταφέρεται αίτημα θήλεων στελεχών του ΠΝ και το παράπονό τους για τη μη ύπαρξη γυναικολογικού ιατρείου στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνος (ΝΝΣ).

2. Θεωρώντας ότι η δημιουργία γυναικολογικού τμήματος και στο ΝΝΣ θα έχει μόνο οφέλη, τόσο για το προσωπικό, όσο και για την Υπηρεσία παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα λειτουργίας σχετικού ιατρείου σε μόνιμη βάση.

..............

ΘΕΜΑ : Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

ΣΧΕΤ. : ΠΔ 432/1983 (ΦΕΚ Α΄ 162, «Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και των μελών της οικογένειάς τους»)

1. Σας γνωρίζουμε ότι, κατά το τελευταίο διάστημα πολλές γυναίκες συνάδελφοι - μέλη μας, έχουν επικοινωνήσει μαζί μας προκειμένου να εκφράσουν τον προβληματισμό τους αναφορικά με τη μη ύπαρξη γυναικολογικού ιατρείου στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνος (ΝΝΣ), το οποίο εκτός από προγραμματισμένα ραντεβού να δύναται όπως εξυπηρετήσει και τυχόν έκτακτα περιστατικά.

2. Δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι εδώ και πολλά έτη,μεγάλο μέρος του προσωπικού που υπηρετείστα Πολεμικά Πλοία αλλά και τις Μονάδες/Υπηρεσίες της περιοχής μας είναι γυναίκες. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι δε νοείται να μην υπάρχει η αναγκαία εξειδικευμένη ιατρική μέριμνα.

3. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προκειμένου να εξεταστεί αρμοδίως η δυνατότητα λειτουργίας γυναικολογικού ιατρείου στο ΝΝΣ σε μόνιμη βάση, στα πρότυπα των ήδη υφιστάμενων ιατρείων έτερων ειδικοτήτων.