Iskander: Η Ρωσία στέλνει περισσότερους βαλλιστικούς πυραύλους στα σύνορα με την Ουκρανία

 


Η Ρωσία, μετά τις αποτυχημένες διπλωματικές συνομιλίες με την Δύση, συνεχίζει την συγκέντρωση στρατευμάτων και εξοπλισμών στα σύνορά της με την Ουκρανία, καθώς μετέφερε επιπλέον τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Iskander, σύμφωνα με μια ομάδα ανεξάρτητων Ρώσων ερευνητών.

«Στις 11 Ιανουαρίου, ένα βίντεο δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι θεατές αναγνώρισαν το τακτικό πυραυλικό σύστημα 9K720 Iskander-M. Παρά το γεγονός ότι οι χαρακτηριστικοί εκτοξευτές οκτώ αξόνων 9P78-1 και τα οχήματα μεταφοράς-φόρτωσης (TZM) 9T250-1 καλύπτονται με μουσαμά, μπορούν να αναγνωριστούν από το περίγραμμά τους», αναφέρεται στο μήνυμα.

Επιπλέον, άλλο βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 13 Ιανουαρίου, δείχνει άλλα παραρτήματα του συστήματων να μεταφέρονται στην περιοχή κοντά στα σύνορα. Σε ένα από τα σχόλια αναφέρεται πως η μονάδα που μεταφέρεται είναι η 107η Ταξιαρχία πυραύλων.

Ωστόσο, η μεταφορά των πυραύλων Iskander δεν είναι κάτι πρωτοφανές, καθώς έχουν ήδη αναπτυχθεί στην πόλη Voronezh, δίπλα στην Ουκρανία. Η Ρωσία συνεχίζει να εξοπλίζει τα στρατευματά της στην περιοχή, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχίες στη Δύση οτι «προετοιμάζεται» να εισβάλλει στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: 112 UA / Φωτογραφία αρχείου Reuters


ΠΗΓΗ