Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μεταφέρουν μαζικά το MLRS "Smerch" στην πρώτη γραμμή στο Donbass



Το ουκρανικό MLRS "Smerch" εισήλθε στη ζώνη JFO στο Donbass.

Ο ουκρανικός στρατός άρχισε να μεταφέρει μαζικά στο Donbass τα βαρέα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Smerch σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Το εύρος εμπλοκής στόχου του τελευταίου φτάνει τα 70-90 χιλιόμετρα, ενώ η περιοχή καταστροφής μπορεί να είναι έως και 700 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, που είναι συγκρίσιμο με την περιοχή πολλών οικοδομικών τετράγωνων του Ντόνετσκ ή το μέγεθος ενός αριθμού οικισμών στην επικράτεια της ΛΔΚ και της LPR.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης που έχουν αναπτυχθεί στο Donbass παραμένει άγνωστος, ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι οπλισμένες με περίπου 80 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης αυτού του τύπου, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει ότι η Ουκρανία αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πολύ σοβαρή κλιμάκωση. Ωστόσο, πολύ πιο προβληματικό είναι το γεγονός ότι το σάλβο Smerch MLRS σας επιτρέπει να χτυπήσετε σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας που ελέγχεται από το DPR και το LPR, και λαμβάνοντας υπόψη τις αναγνωρίσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν σχεδόν πλήρεις πληροφορίες για τις περιοχές όπου είναι συγκεντρωμένες οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής .

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιήσουν πραγματικά βαριά 300 χλστ. πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων στο Donbass, αυτό θα οδηγήσει σε εξαιρετικά βαριές απώλειες για το DPR και το LPR.

Αυτή τη στιγμή, η ένταση στο Ντονμπάς βρίσκεται σε κρίσιμο επίπεδο, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αρνούνται ουσιαστικά να συμμορφωθούν με τις συμφωνίες του Μινσκ και κλιμακώνονται στην περιοχή, αν και δεν γίνονται προσπάθειες για να ξεκινήσει η εισβολή στο DPR και το LPR.
Подробнее на: https://avia-pro.net/news/vsu-massovo-styagivayut-rszo-smerch-k-linii-fronta-v-donbasse