Πρώτα τα Rafale και μετά οι κρίσεις των Αρχηγών-Τα νέα σενάρια



Η τελετή παραλαβής των έξι πρώτων Rafale στην Τανάγρα, την προσεχή Τετάρτη, μεταθέτει τις κρίσεις των Αρχηγών προς τα τέλη του μηνός.

Αμέσως μετά, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, που έκλεισε τρία χρόνια επικεφαλής, θα παραχωρήσει -εκτός απρόοπτου- τη θέση του στον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ Λάρισας), Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης παραμένει ασφαλώς στη θέση του, καθώς η μόνη περίπτωση μετακίνησής του θα ήταν να πάει για Α/ΓΕΕΘΑ, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί στις παρούσες κρίσεις παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα τις τελευταίες ημέρες.

Όσον αφορά στον Αρχηγό Στρατού (Α/ΓΕΣ), Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, τα σενάρια που τον ήθελαν να αποστρατεύεται, εξασθενούν.

Μαζί με τον all time classic Ναύαρχο Πετράκη, σταθερή αξία στο Π.Ν. παραμένει ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης.

Λέτε όμως και σε αυτές τις κρίσεις να επαναληφθεί η μέθοδος του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμένου που έστελνε τους αποστρατευθέντες Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων στο εξωτερικό;

ΠΗΓΗ: ΒτΚ  - Α.Λ.Π. - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]