Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας: Στις λέμβους οι 237 επιβάτες για την διάσωσή τουςΣε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των 237 επιβατών και του 51μελους πληρώματος του πλοίου στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής ενώ έπλεε ανοιχτά της Ηγουμενίτσας

Στις σωσίβιες λέμβους είναι σύμφωνα με τον πλοίαρχο του πλοίου που ζήτησε την εκκένωσή του μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ενώ έπλεε ανοιχτά της Ηγουμενίτσας ενώ σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Κώστα Κατσαφάδο είναι σε εξέλιξη η διάσωσή τους από τα σκάφη του λιμενικού και τα παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαφάδο που μίλησε στον ΣΚΑΪ η πρώτη εικόνα είναι ότι και οι 237 επιβάτες αλλά και το 51μελες πλήρωμα του πλοίου είναι καλά στην υγεία τους.

«Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή» πρόσθεσε ο κ. Κατσαφάδος. Σύμφωνα με τον ίδιο ο καπετάνιος του πλοίου είπε ότι η φωτιά ήταν μεγάλη.

Κατά πληροφορίες οι άνδρες του λιμενικού πραγματοποιούν καταμέτρηση προκειμένου να διακριβωθεί ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου το έχει εκκένωσει ενώ μετά την ολοκλήρωση διάσωσης όλοι θα μεταφερθούν πιθανότατα στην Κέρκυρα.

Ο συναγερμός στο λιμενικό σήμανε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του πλοίου EUROFERRY OLYMPIA σημαίας Ιταλίας από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής με το πλοίο που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Πρίντεζι να πλέει έξω από τη νήσο Ερείκουσα.

Όπως μετέδωσε το MEGA η πρώτη πληροφορία είναι ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα και εξαπλώθηκε λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής ενώ σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι στην θαλάσσια περιοχή στην οποία βρίσκεται το πλοίο στο οποίο έχει εκδηλωθεί φωτιά πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.