Βayraktar: Καταρρέει ο τουρκικός μύθος – Παραμύθι των Τούρκων η αποτελεσματικότητά τους



Ο ΟΗΕ πιστεύει ότι περισσότερα TB2 χάθηκαν στη μάχη, ωθώντας την Τουρκία να στείλει δεκάδες άλλα drones για να αντισταθμίσει τις απώλειες.

Βayraktar: Καταρρέει ο τουρκικός μύθος από έκθεση του ΟΗΕ, η οποία τα απογυμνώνει.

«Οι ειδικοί του ΟΗΕ διαπίστωσαν ότι τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar στη Λιβύη καταστράφηκαν εύκολα», αναφέρει το nordicmonitor.com.

Τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar «είχαν κακή απόδοση στο πεδίο και ήταν εύκολος στόχος για επίγεια πυρά», κατέληξαν οι ερευνητές του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με μια έκθεση που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 8 Μαρτίου 2021, τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB-2 «καταστράφηκαν εύκολα στον αέρα από το (ρωσικό) σύστημα αεράμυνας Pantsir S-1».

Οι ερευνητές του ΟΗΕ διαπίστωσαν επίσης ότι τα τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «ήταν ευάλωτα σε επίθεση εδάφους όταν βρίσκονταν στις βάσεις λειτουργίας τους στα αεροδρόμια της Τρίπολης και της Μισράτα».

Πόσα drones έχασε η Τουρκία κατά τη διάρκεια των μαχών στη Λιβύη δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, αλλά υπήρξαν τουλάχιστον τρεις επιβεβαιωμένες καταστροφές τουρκικών drones μόνο τον Ιούνιο του 2019.

Ο ΟΗΕ πιστεύει ότι περισσότερα TB2 χάθηκαν στη μάχη, ωθώντας την Τουρκία να στείλει δεκάδες άλλα drones για να αντισταθμίσει τις απώλειες.

Η έκθεση του ΟΗΕ για τη Λιβύη εκπονήθηκε από τους ειδικούς Lipika Majumdar Roy Choudhury, Alia Aoun, Dina Badawy, Luis Antonio de Alburquerque Bacardit, Yassine Marjane και Adrian Wilkinson.