Νέα τουρκική πρόκληση: «Οι Έλληνες είναι κεφάλες - Θα τους πάρουμε πίσω τα νησιά»



Μετά τον Τούρκο πρέσβη και το επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια, ήρθε η σειρά του Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλου του Ταγίπ Ερντογάν, να προκαλέσει με την ρητορική μίσους της Άγκυρας.

Την ώρα που σύσσωμη η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ήταν η σειρά του σύμβουλου του Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Τζασίν, να ρίξει... λάδι στη φωτιά.

Ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής, εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk και με πρωτοφανείς εκφράσεις θέλησε να στείλει το μήνυμα της Άγκυρας στη χώρα μας, ανεβάζοντας τους τόνους.

«Συνέχεια το λέω στους κεφάλες τους Ελληνες, στον Μητσοτάκη και στην κομπανία του. Ελάτε να ψαρέψουμε τσιπούρες στο Αιγαίο. Εσύ σε πόλεμο με την Τουρκία 100% θα χάσεις», είπε στο CNN Turk.

«Οι Αμερικανοί που δεν μπορούν να σώσουν την Ουκρανία, θα σώσουν εσένα;» ρώτησε. «Μα υπάρχει και η λογική. Εσύ τι δουλειά έχεις και πας στο Καστελόριζο και μας προκαλείς;» δήλωσε.

Και συνέχισε: «Αγοράζουν αεροσκάφη Ραφάλ, αγοράζουν τους πολύ σημαντικούς πυραύλους που εκτοξεύουν τα Ραφάλ, αγοράζουν πυραύλους Κρουζ, ελικόπτερα Απάτσι, ελικόπτερα Κιόβα, πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, μα τι θα τα κάνεις τόσα όπλα εσύ;».

Αναφερόμενος στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών, προχώρησε αρκετά παρακάτω, αποκαλύπτοντας τις στοχεύσεις της Τουρκίας: «Μην κοιτάτε που δώσαμε τα νησιά τότε που ήμασταν αδύναμοι. Σήμερα δεν υπάρχει εκείνη η Τουρκία. Για αυτόν τον λόγο η Ελλάδα θα χάσει όλα εκείνα που κέρδισε».

«Αυτό πρέπει να το εξηγήσουμε στους κεφάλες και αυτοί δεν καταλαβαίνουν από λόγια αλλά μόνο από τη δύναμη», κατέληξε ο Τζασίν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζασίν εκφέρεται με πεζοδρομιακές εκφράσεις για την Πατρίδα μας, καθώς και στο παρελθόν έχει μιλήσει με αηθέστατες και προσβλητικότατες φράσεις, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη... κουφιοκέφαλο!