Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζει νέα προκλητική επίθεση η Τουρκία με φόντο τα ελληνικά νησιά!Φωτιά στα ελληνοτουρκικά είναι έτοιμη να βάλει η Τουρκία.

Την προκλητική της στάση στα ελληνοτουρκικά διατηρεί η Τουρκία που ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους τόνους στο θέμα των ελληνικών νησιών.

Εδώ και ημέρες η Τουρκία επιχειρεί να πιέσει επικοινωνιακά την Ελλάδα με φόντο την παρουσία στρατού στα ελληνικά νησιά, με αποκορύφωμα τις προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης της κυριαρχίας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ερντογάν φαίνεται πως έχει αποφασίσει μια ολομέτωπη επίθεση, βάζοντας μπροστάρη σε αυτή την προσπάθεια τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για ακόμη μια φορά για «τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα σημειώνοντας πως η χώρα μας δεν σέβεται και μάλιστα στερεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή, αποκαλύψεις για τα άμεσα σχέδια των γειτόνων έκανε η τούρκικη εφημερίδα Milliyet που ανέφερε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κινηθεί σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά: Έτοιμη να ανοίξει νέα μέτωπα η Τουρκία
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Τουρκία σκοπεύει να προειδοποιήσει για μια τελευταία φορά την Ελλάδα για την στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ενώ θα επαναφέρει στο προσκήνιο την υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, τη γραμμή FIR, τις αμφιλεγόμενες περιοχές αλλά και την παραβίαση των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Μάλιστα, οι Τούρκοι έχουν αρχίσει και ένα νέο επικοινωνιακό παιχνίδι ισχυριζόμενοι πως η Ελλάδα δεν παραβιάζει τη συμφωνία της Λωζάνης, τη συνθήκη του Μοντρέ και τη συμφωνία του Παρισιού όσον αφορά τα ελληνικά νησιά.

Όλα αυτά την ώρα που οι παραβιάσεις από τους Τούρκους τόσο των θαλάσσιων όσο και τον εναέριων συνόρων μας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο το πρώτο δίμηνο του 2022.

Χαρακτηριστικό της προκλητικής τους στάσης είναι ότι τον περσινό Ιανουάριο τουρκικά αεροσκάφη είχαν προχωρήσει σε 66 παραβιάσεις και φέτος σε 380 και αντίστοιχα τον Φεβρουάριο σε 46 και τώρα σε 340 με την αύξηση να είναι τεράστια.

Φυσικά στο παιχνίδι έχουν μπει πλέον και τα μη επανδρωμένα drones Bayraktar που θεωρούνται από τους Τούρκους ως το μεγάλο τους όπλο που προς στιγμήν χρησιμοποιούν για να προκαλέσουν με κάθε τρόπο.