Γιατί ο Μητσοτάκης έγινε «πύραυλος» με τους Ισραηλινούς πυραύλους…



Όταν έφτασαν στο Μαξίμου (προ τριμήνου) χειροπιαστές αποδείξεις για τα ποσοστά κέρδους που θα είχαν οι Έλληνες μεσάζοντες εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιούνταν από την εταιρία που είχαν υπογράψει το συμβόλαιο, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να αποκλειστούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Γράφει ο Δήμος Βερύκιος

«Πύραυλος» έχει γίνει ο Μητσοτάκης με τους εγχώριους μεσάζοντες (παραδοσιακοί και νεόκοποι ) που επιχειρούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να μπουν στο πρόγραμμα προμήθειας πυραύλων από το Ισραήλ.

Ως γνωστό, το Ισραήλ είναι ελεγχόμενο κράτος με αξιόλογες μυστικές υπηρεσίες που γνωρίζουν κατά γράμμα τα ιδιωτικά συμβόλαια που υπογράφουν οι εγχώριες αμυντικές εταιρίες τους με ξένους μεσάζοντες.

Μέσω αυτών των καναλιών ο Έλληνας πρωθυπουργός πληροφορήθηκε ότι Έλληνες …επιχειρηματίες (κοινώς αεριτζήδες) έχουν κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με εταιρίες του Ισραήλ που θα μπορούσαν να εμπλακούν στην παραγωγή των συγκεκριμένων πυραύλων που διακρατικά αποφάσισε να αγοράσει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis όταν έφτασαν στο Μαξίμου (προ τριμήνου) χειροπιαστές αποδείξεις για τα ποσοστά κέρδους που θα είχαν οι Έλληνες μεσάζοντες εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιούνταν από την εταιρία που είχαν υπογράψει το συμβόλαιο, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να αποκλειστούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας και προσωπικά ο υπουργός Άμυνας ο οποίος με εντολή του πρωθυπουργού μετέβη πρόσφατα στην Ιερουσαλήμ για να διαμηνύσει στην κυβέρνηση του Ισραήλ ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί την εμπλοκή μεσαζόντων στην συγκεκριμένη προμήθεια που γίνεται διακρατικά !

Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει την πιάτσα των μεσαζόντων στην εμπορεία όπλων οι οποίοι βλέπουν τα χρόνια να περνάνε χωρίς να μπορούν να στεριώσουν δουλειά, παραμένοντας με αδειανά χέρια, αλλά με αναμνήσεις φορτωμένοι από τις «χρυσές» - γι ´ αυτούς- δεκαετίες του ´80, του ´90 καθώς και του 2000.