Ανοίγει η όρεξη των Τούρκων και θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα ότι ο Πούτιν στην Ουκρανία;



Ανοίγει η όρεξη της Τουρκίας με την πολιτική Πούτιν στο ουκρανικό;

Τουρκία: Ανοίγει η όρεξη των Τούρκων και θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα ότι ο Πούτιν στην Ουκρανία μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς;

«Έχουμε να κάνουμε με νέες προκλήσεις τον 21ο αιώνα, άρα χρειαζόμαστε νέους κανόνες και νέες αρχές, με τις οποίες μπορούν και οι δύο πλευρές να αισθάνονται ασφαλείς», σημείωσε σε συνέντευξη στη Welt ο επιστήθιος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν.

«Η Ρωσία αισθάνεται να απειλείται από το ΝΑΤΟ και ο Πούτιν 30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης θέλει να χαράξει νέα σύνορα και να ανανεώσει στρατηγικές συμμαχίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εξ απορρήτων άνθρωπος του Τούρκου προέδρου.

Ανοίγει η όρεξη της Τουρκίας με την πολιτική Πούτιν στο ουκρανικό;

Τουρκολιβυκό σύμφωνο, Γαλάζια Πατρίδα, ΑΟΖ νησιών, παρουσία στρατού στα ελληνικά νησιά κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας είναι μερικά από τα αφηγήματα της Τουρκίας τα οποία είναι πιθανό να δώσουν την ευκαιρία στην Τουρκία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ουκρανίας και αναφορικά με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το είπε άλλωστε και ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «χρειαζόμαστε νέους κανόνες και νέες αρχές» και πως «ο Πούτιν 30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης θέλει να χαράξει νέα σύνορα».

Το ίδιο θέλει να κάνει και ο Τούρκος πρόεδρος.

Με διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενημέρωσε για την απόφασή του να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αποσχισμένων περιοχών της Ουκρανίας, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Οι περιοχές αυτές ελέγχονται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα απαιτεί από τις αρχές του Κιέβου «να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες, <...> διαφορετικά, όλη η ευθύνη για την πιθανή συνέχιση της αιματοχυσίας θα βαρύνει αποκλειστικά τη συνείδηση ​​του καθεστώτος που κυβερνά στο έδαφος της Ουκρανίας».