Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία απειλεί Σουηδία και Φινλανδία εάν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ



Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσία απειλεί ανοικτά πλέον Φιλανδία και Σουηδία, για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Η δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας για την κατάληψη της Ουκρανίας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε συγκεκριμένα ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» εάν η Σουηδία και η Φινλανδία προσπαθήσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία, φαίνεται και με αυτή την τελευταία δήλωση της υπουργού Εξωτερικών, ότι έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για τον περιορισμό της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, αλλά και της αναδιάταξης των δυνάμεων στην «γειτονιά» της, βάζοντας ως στόχο τώρα και τις δυο σκανδιναβικές χώρες, με αυστηρές προειδοποιήσεις.


Ενισχύει τις θέσεις του το ΝΑΤΟ
Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι ηγέτες της συμμαχίας, σύμφωνα με το Sky News.

«Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μπαράζ ψεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης», ανέφεραν οι 30 ηγέτες σε κοινή δήλωση τους μετά από τη Σύνοδο Κορυφής υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Πραγματοποιούμε τώρα σημαντικές πρόσθετες αμυντικές αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.