Χιλιάδες Τσετσένοι του Πούτιν πήραν εντολή να «πιάσουν» τον Ζελένσκι και την κυβέρνησή τουΟ πρόεδρος Πούτιν ισχυρίζεται ότι στην Ουκρανία ότι δεν αντιστέκεται ο τακτικός στρατός αλλά παραστρατιωτικοί τρομοκράτες, ναζί, εθνικιστές.

Κάλεσε μάλιστα τον ουκρανικό στρατό να ανατρέψει την κυβέρνηση λέγοντας:

«Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Περιγράφοντας την κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι ως «συμμορία τοξικομανών και νεοναζί», είπε:

«Κάνω για άλλη μια φορά έκκληση στο στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας:

»Μην επιτρέψετε στους νεοναζί και (Ουκρανούς ριζοσπαστικούς εθνικιστές) να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους πρεσβυτέρους σας ως ανθρώπινες ασπίδες» είπε ο Πούτιν.

Και συνέχισε: «Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Τσετσένοι κομάντος σε ειδική αποστολή
Την ίδια ώρα, πληροφορίες από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, που επικαλείται η Daily Mail, αλλά και φωτογραφίες στο Twitter, αναφέρουν πως το βασικό σχέδιο του Πούτιν είναι η αποστολή στο Κίεβο, δύναμης χιλιάδων Τσετσένων αλεξιπτωτιστών με αποστολή να μπουν ευέλικτα στην πόλη προκειμένου να βρουν και να συλλάβουν τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, τους υπουργούς του και τους βουλευτές ώστε να τους υποχρεώσουν δια της βίας να «υπογράψουν» την παράδοση της χώρας στον Πούτιν προκειμένου να εγκαταστήσει μια φιλορωσική κυβέρνηση.

Μάλιστα, πηγές από τη Μόσχα αναφέρουν πως ο καθένας από αυτούς τους στρατιώτες – αλεξιπτωτιστές, έχει λάβει έναν ειδικό «οδηγό» με πληροφορίες και φωτογραφίες των Ουκρανών αξιωματούχων που βρίσκονται στο στόχαστρο.

Άλλες πληροφορίες λένε πως η ειδική ομάδα δράσης από την Τσετσενία βρίσκεται ήδη στο ουκρανικό δάσος και φέρεται ότι δόθηκε «εντολή να σκοτώσουν» εάν δεν καταφέρουν να θέσουν υπό κράτηση τους καταζητούμενους.

Μάλιστα, έχουν κυκλοφορήσει και σχετικές φωτογραφίες, που παρουσιάζουν ομάδα μουσουλμάνων στρατιωτών να προσεύχονται σε δάσος της Ουκρανίας.

Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος Πούτιν θέλει να αποφύγει τις οδομαχίες μέσα στο Κίεβο οι οποίες και θύματα θα έχουν για τον ρωσικό στρατό αλλά και θα δημιουργήσουν εικόνες που θέλει να αποφύγει για λόγους προπαγάνδας.