Η Ρωσία μεταφέρει υπερηχητικά βομβαρδιστικά στη Συρία



Η Ρωσία μετέφερε δύο βομβαρδιστικά Tu-22M3 και μαχητικά MiG-31K στη Συρία για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο υπό το φως της αυξανόμενης παρουσίας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3 και MiG-31K με το σύστημα αεροπορίας Dagal μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο  Χμέιμιμ (Συρία) για να συμμετάσχουν στη ναυτική άσκηση της διαναυτικής ομάδας του ρωσικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε το υπουργείο.
 
Μία από τις δημοσιευμένες ηχογραφήσεις δείχνει την προσγείωση δύο βομβαρδιστικών Tu-22M3 με υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ εναντίον- πλοίων H-22. Η μέγιστη εμβέλεια των πυραύλων είναι περίπου 600 χιλιόμετρα και αναπτύσσουν ταχύτητα 3,5 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου. Η κεφαλή του πυραύλου H-22 ζυγίζει περίπου έναν τόνο.

Όπως διευκρινίστηκε, τα αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων πέταξαν περισσότερα από 1.500 χιλιόμετρα από το σημείο όπου αναπτύσσονται συνεχώς στη Συρία. 

Στις στρατιωτικές ασκήσεις οι πιλότοι της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς «πρόκειται να εκτελέσουν τα προγραμματισμένα καθήκοντα».

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι ομάδες αεροπλανοφόρων του ΝΑΤΟ ήταν παρόντες στη Μεσόγειο , μεταξύ των οποίων το αεροπλανοφόρο «Harry Truman» του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» του Γαλλικού Ναυτικού, το «Conte di Cavour» του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, και συνοδεύεται από επιθετικά και βοηθητικά πλοία.

Sputnik