Σκύλιασαν οι Τούρκοι με τις βολές στην Κύπρο: "Δεν είναι τυχαίο που ιερείς εκπαιδεύονται στα όπλα"



«Αυτή η εχθρική ενέργεια, στην οποία ήταν μάρτυρας όλος ο κόσμος, κατέδειξε τον βασικό σκοπό της ελληνοκυπριακής ηγεσίας και της ελληνοκυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έχει νόημα το γεγονός ότι διατηρούν ακόμα την σιωπή τους ενώπιον αυτών των εικόνων οι διεθνείς παίχτες που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν την επίτευξη μιας συμφωνίας στο νησί»

Εκτός εαυτού βρίσκονται οι Τούρκοι στα Κατεχόμενα, καθώς ακόμα συζητούν τις βολές των ιερέων με όπλα ΗΚ-11, G3-A3 και περίστροφο. Η ετοιμότητα μάλλον τρομάζει τις κατοχικές δυνάμεις που συνεχώς εντείνουν τις προκλήσεις κατά της ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Οι εξοπλισμοί της «ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου», όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, και η συνέχιση των στρατιωτικών της δραστηριοτήτων δείχνει πόσο δίκαιο έχει ο τουρκοκυπριακός «λαός» που καθόρισε ως κόκκινη γραμμή του το «κυρίαρχο κράτος» του και τις εγγυήσεις της «μητέρας πατρίδας Τουρκίας», αναφέρει ανακοίνωση του «ΥΠΕΞ».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ,  στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο τα οποία παρουσίαζαν ιερείς να εκπαιδεύονται στα όπλα από την Εθνική Φρουρά.

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι συμμετέχει σε μια τέτοια προκλητική ενέργεια η ελληνοκυπριακή Ορθόδοξη Εκκλησία που μέχρι σήμερα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κρατήσει ζωντανά τα αισθήματα εχθρότητας έναντι της τουρκικής παρουσίας στο νησί», υποστηρίζεται στην δήλωση, στην οποία καταδικάζεται έντονα το γεγονός ότι «επιβραβεύθηκε ο ιερέας που έκανε την καλύτερη βολή».
 
«Αυτή η εχθρική ενέργεια, στην οποία ήταν μάρτυρας όλος ο κόσμος, κατέδειξε τον βασικό σκοπό της ελληνοκυπριακής ηγεσίας και της ελληνοκυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έχει νόημα το γεγονός ότι διατηρούν ακόμα την σιωπή τους ενώπιον αυτών των εικόνων οι διεθνείς παίχτες που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν την επίτευξη μιας συμφωνίας στο νησί», προστίθεται.

Όπως γράφτηκε στο Πενταπόσταγμα, το ότι η Τουρκία είναι maitre της προπαγάνδας, το γνωρίζουμε πολύ καλά ειδικά εμείς οι Έλληνες και οι Κύπριοι αδελφοί μας, οπότε και δεν μας εκπλήσουν ιδιαίτερα οι προσπάθειες του καθεστώτος Ερντογάν και μέρους του τουρκικού τύπου και ΜΜΕ που έχει εργαλειοποιήσει για το σκοπό αυτό.

Τελευταία σε αυτό το μήκος κύματος είχαμε άρθρο Ερντογανικού ΜΜΕ το οποίο με βαρύγδουπο τίτλο προπαγάνδιζε πάλι σε βάρος της Κύπρου.

Συγκεκριμένα ανάφερε:

"Πρόκληση από τη Νότια Κύπρο! Εκπαίδευσαν τους ιερείς με βαριά όπλα. Η ελληνοκυπριακή διοίκηση, που αύξησε την ένταση στην περιοχή με τις πολιτικές της στην Ανατολική Μεσόγειο, παρείχε  εκπαίδευση βαρέων όπλων στους ιερείς".

Υπενθυμίζεται ότι στο ανακαινισμένο πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς στον “Φανό” από τον Μητροπολίτη και τους Ιερωμένους της Μητρόπολης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, είχαμε βολή τυφεκίου από Ιερείς, προκαλώντας θαυμασμό από όλους, όπως γράφει το nationalpost.com.cy, ενώ έριξε βολή τυφεκίου μάλιστα και ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καράς.
 
Σε συνεργασία με 7η Μ/Κ ΤΑΞ/ΠΖ, η τοπική κυπριακή εκκλησία, και κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητού της Ταξιαρχίας, Ταξίαρχου Λουκά Χατζημιχαήλ, το πρωί της Τρίτης, 8 Φεβρουαρίου 2022, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος συνοδευόμενος από κληρικούς και μέλη του προσωπικού της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβησαν στο ανακαινισμένο πεδίο βολής στην περιοχή «Φανός» στον Πρωταρά, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επιχειρησιακές ασκήσεις οι οποίες διεξάγονται στον χώρο.

Κατά την παραμονή τους, οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν επίσης σε βολές με οπλοπολυβόλο ΗΚ-11 (300m), G3-A3 (100m) και περίστροφο (50m).