Τουρκικά Bayraktar: Αδύνατο να περάσουν τον ηλεκτρονικό πόλεμο – Οι Ρώσοι τους κόβουν την σύνδεση



Οι Ρώσοι παίρνουν τον έλεγχο των τουρκικών Bayraktar από τα χέρια των Ουκρανών.

Bayraktar: Αδύνατο να περάσουν τα ρωσικά Krasuha τα τουρκικά drone των Ουκρανούν αφού οι Ρώσοι τους κόβουν την σύνδεση.

Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου αντιμετώπισαν με επιτυχία τουρκικό επιθετικό drone Bayraktar TB2 των Ουκρανών που επιχείρησε να πετάξει κοντά στο Ντονμπάς.

Οι Ρώσοι, σύμφωνα με το πρακτορείο avia.pro, έκαναν χρήση συγκροτήματος ηλεκτρονικού πολέμου της οικογένειας Krasukha, το οποίο διέκοψε με επιτυχία τη σύνδεση μεταξύ του drone και του συγκροτήματος ελέγχου του.

Μάλιστα το τουρκικό drone εξέπεμψε σήμα προειδοποίησης για απώλεια επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τον χρήστη Twitter Manu Gomez, στις 14 Φεβρουαρίου 2022, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν ξανά να χρησιμοποιήσουν Bayraktar TB2 που μόλις όμως πλησίασε τη Μαριούπολη έχασε την σύνδεσή με τον χειριστή του.

«Αυτό αποδεικνύεται από την εκπομπή του σήματος έκτακτης ανάγκης 7600, που σημαίνει ότι η επικοινωνία με το drone έχει χαθεί», σημειώνεται.

Οι ρωσικές παρεμβολές εικάζεται ότι έγιναν ή από την περιοχή του Ροστόφ είτε από την εικράτεια του Κρασνοντάρ, όπου βρίσκονται τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Την ίδια ώρα, η ρωσική πλευρά δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρονικά αντίμετρα κατά του ουκρανικού drone.