Ουκρανός πιλότος μαζί με το αεροσκάφος του αυτομόλησε στην Ρουμανία



Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR TASS, ανέφερε πριν λίγο ότι ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 εισήλθε στον ρουμανικό εναέριο χώρο και, συνοδευόμενο από δύο μαχητικά αεροσκάφη της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε στην πόλη Μπακάου στα ανατολικά της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσε και το υπουργείο άμυνας της Ρουμανίας, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους του συμβάντος και τα κίνητρα του πιλότου.

«Την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, δύο αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκονταν σε υπηρεσία περιπολίας υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, απογειώθηκαν περίπου στις 06:15 πμ για να διευκρινίσουν την κατάσταση σε σχέση με μια μη εξουσιοδοτημένη πτήση στη βόρεια Ρουμανία ενός αεροσκάφους που πλησίαζε τον εθνικό εναέριο χώρο», αναφέρει η ρουμανική πλευρά.

“Το αεροσκάφος Su-27 που ανήκει στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία εισήλθε στον ρουμανικό εναέριο χώρο και συνοδεύτηκε για άμεση προσγείωση στην αεροπορική βάση στο Μπακάου στις 07:05”, σημειώνει το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας.
 
«Μετά την προσγείωση, ο Ουκρανός στρατιωτικός πιλότος τέθηκε στη διάθεση των ρουμανικών αρχών και θα ληφθούν τα απαραίτητα νομικά μέτρα σε τέτοιες καταστάσεις», ανέφερε το υπουργείο.

Πρόκειται για αυτομόληση Ουκρανού πιλότου στην Ρουμανία, και όχι οτιδήποτε άλλο, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί  στην Ουκρανία, αυτές τις κρίσιμες ώρες.