Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έξαλλος» ο Πούτιν για την πορεία της εισβολήςΟ Ρώσος πρόεδρος πίστευε ότι η Ουκρανία θα ήταν ένας εύκολος στόχος που θα έπεφτε με έναν πόλεμο-αστραπή και ότι ο Ζελίνσκι θα είχε εγκαταλείψει κακήν κακώς τη χώρα.

«Έξαλλος είναι ο Πούτιν, καθώς ο πόλεμος - αστραπή κατά της Ουκρανίας που σχεδίαζε, δεν εξελίσσεται ούτε εύκολα ούτε γρήγορα». Την πληροφορία αυτή έδωσε Eυρωπαίος αξιωματούχος στον δημοσιογράφο Ντομ Καλίτσιο του αμερικανικού δικτύου Fox news.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες «βγάζει καπνούς» ο Ρώσος πρόεδρος στο καταφύγιo του στα Ουράλια Όρη καθώς η πολεμική επιχείρηση κατά μιας πολύ μικρότερης χώρας δεν εξελίσσεται με την ταχύτητα και την ευκολία που περίμενε.

Την πληροφορία που έδωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος επίσης μετέδωσε μέσω twitter και ο πρώην αρχηγός ασφάλειας της Εσθονίας Ρίχο Τέρας. Σύμφωνα, επίσης, με τον Τέρας ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται σε καταφύγιο στα Ουράλια Όρη μαζί με oλιγάρχες για να μην... το σκάσει κανένας τους. «Ο Πούτιν πίστευε ότι ο πόλεμος με την Ουκρανία θα κρατούσε 1-4 μέρες. Αντίθετα ουκρανοί στρατιώτες και πολίτες αμύνονται δυναμικά στην επίθεση με όπλα αλλά και με κοκτέιλ μολότοφ».

Σύμφωνα με τον Ρίχο Τέρας είναι τέτοια η έπαρση του Πούτιν για νίκη-αστραπή που εισέβαλε στην Ουκρανία χωρίς σχέδιο τακτικής και χωρίς να έχει εξασφαλίσει τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων. Αποτέλεσμα ήταν οι Ρώσοι στρατιώτες να επιδίδονται σε πλιάτσικο στα ουκρανικά σπίτια και μαγαζιά αλλά και τα άρματα να μένουν χωρίς καύσιμα.

Ο Ρίχο Τέρας πιστεύει, όπως και η βρετανική ΜΙ6 ότι «αν οι Ουκρανοί καταφέρουν να κρατήσουν 10 ημέρες οι Ρώσοι θα εξαναγκαστούν να διαπραγματευτούν καθώς δεν θα έχουν ούτε τα χρήματα, ούτε τα όπλα, ούτε τους πόρους για να εμπλακούν σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο».