Οι Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν γιατρούς και νοσηλευτές σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου



Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γνωστοποιείται η έναρξη του προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους των μικρών νησιών, «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Του Χρήστου Μαζανίτη

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται δίπλα στους κατοίκους των Ακριτικών Νησιών του Αιγαίου, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), κινητό κλιμάκιο Στρατιωτικών Ιατρών (διαφόρων ειδικοτήτων) και Νοσηλευτών των Ενόπλων Δυνάμεων, θα επισκεφθούν εντός του διμήνου Απριλίου – Μαΐου 2022 το σύμπλεγμα των νησιών Αγαθονησίου, Λειψών, Αρκιών και Ψέριμου.

Αντίστοιχες αποστολές θα προγραμματιστούν κατά το δεύτερο και τρίτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, για συμπλέγματα μικρών νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους.

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο υλοποίησης της νέας δράσης, αναφέρει: «Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε στο πλευρό των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών όχι μόνο παρέχοντας ασφάλεια, αλλά συμβάλλοντας στην υγειονομική τους φροντίδα».