Πολεμικά σενάρια από την Τουρκία στην Μαύρη Θάλασσα-Τουρκικά F-16 έκαναν άσκηση αναχαίτισης ρωσικών μαχητικών



Ποια σενάρια διεξάγουν τουρκικά μαχητικά στην Μ.Θάλασσα και τι αναμένει η Άγκυρα το επόμενο σύντομο διάστημα στην Ουκρανία;

Νέες επικίνδυνες καταστάσεις έχουμε στην περιοχή νότια της Κριμαίας σε διεθνή εναέριο χώρο από τουρκικά μαχητικά. 

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία διεξάγει εκπαίδευση με αποστολή αναχαίτισης σε μεγάλο ύψος στη Μαύρη Θάλασσα με οκτώ F-16, δίνοντας ξεκάθαρα το σήμα ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε πιθανή διάχυση της κρίσης από τη Ρωσία”, αναφέρει ο Ragıp Soylu ειδικός του MiddleEastEye.

Ο Ερντογάν έδωσε εντολή στην τουρκική πολεμική αεροπορία, να εκτελέσει σενάρια αναχαίτησης ρωσικών μαχητικών στην Μάυρη Θάλασσα, θεωρώντας ως κάτι παραπάνω από πιθανό, ένα σενάριο ρωσικής εισβολής στην Α.Ουκρανία.

Η Τουρκία, παρά την “φιλία της” με την Ρωσία, προετοιμάζει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για το ενδεχόμενο ενός “ άγριου πολέμου” στην Ουκρανία, και αυτό οφείλει να μας προβληματίσει.

Η Μαύρη Θάλασσα ειναι το κύριο διακύβευμα μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, με την Μόσχα να θεωρεί κάθε δυείσδυση του ΝΑΤΟ στην περιοχή ως εισβολή στην “εσωτερική αυλή της”.
 
Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, αναφέρουμε ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται ξεκάθαρα για πολεμικές επιχειρήσεις στην Μ.Θάλασσα, δίνοντας το στίγμα του τι αναμένουμε τις επόμενες ώρες και ημέρες στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι Ερντογανικός αρθρογράφος ο οποίος συγκαταλέγεται στους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του καθεστώτος σε άρθρο του με τίτλο, "Θα ξεσπάσει πόλεμος στην Ουκρανία ή η Δύση θα πυροδοτήσει μια σύγκρουση Τουρκίας-Ρωσίας; Τι είδους παιχνίδι παίζεται στη Μαύρη Θάλασσα¨", εκφράζει την αγωνία του γύρω από τις εξελίξεις στην διαμάχη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία οι οποίες θα "ακουμπήσουν" την Τουρκία.

"Αντιμετώπισε πολέμους στο νότο, την ανατολή και τη δύση. Τώρα, ένας νέος πόλεμος ετοιμάζεται στο βορρά, ακριβώς στην αυλή μας. Η έντονη μάχη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και της Ευρώπης, μεταξύ Ανατολής και Δύσης, οδηγεί και πάλι μια άλλη χώρα σε πόλεμο, και ίσως ακόμη και σε εισβολή.

Η κρίση της Ουκρανίας δεν περιορίζεται στη σύγκρουση με τη Ρωσία, στις προσπάθειες αυτοάμυνας ή στην επιθυμία της Ρωσίας να εισβάλει. Είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου παιχνιδιού, ενός ευρύτερου και μακροχρόνιου αγώνα.

Ένας πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει πόλεμο στη Μαύρη Θάλασσα
Ωστόσο, αυτός ο πόλεμος θα έχει τεράστιες και επικίνδυνες συνέπειες. Ο πόλεμος στην Ουκρανία σημαίνει μάχη στη Μαύρη Θάλασσα. Σημαίνει ότι η Μαύρη Θάλασσα θα μετατραπεί σε Ανατολική Μεσόγειο. Η πλήρης εγκατάσταση των ΗΠΑ και της Ευρώπης στη Μαύρη Θάλασσα σημαίνει ότι δεν θα φύγουν ποτέ.

Αυτή η κατάσταση θα ταράξει βαθιά τη Ρωσία βραχυπρόθεσμα, φαίνεται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας. Αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή της Τουρκίας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Μια τέτοια ατμόσφαιρα στη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί ακραίο κίνδυνο για την Τουρκία.

Θα φτιάξει τουρκικό μέτωπο και στη Μαύρη Θάλασσα;
Αυτό το δυτικό σχέδιο, που στοχεύει να «πολιορκήσει» την Τουρκία όπως η Ρωσία και η Κίνα, θα οδηγήσει στο άνοιγμα ενός «τουρκικού μετώπου» στη Μαύρη Θάλασσα, μετά από όλα όσα έγιναν στη Συρία και το Ιράκ, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. .

Αυτός ο πόλεμος θα επηρεάσει όλες τις χώρες της περιοχής. Κάθε χώρα από τη Μολδαβία έως τη Ρουμανία, από τη Βουλγαρία έως τη Γεωργία θα είναι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καταδικασμένη να πάρει μέρος σε αυτόν τον «πόλεμο Ανατολής-Δύσης», είχε δηλώσει προφητικά ο ίδιος.