Αποκάλυψη που πρέπει να θέσει σε συναγερμό και τις Ελληνικές Αρχές: Oι στενοί δεσμοί του Πακιστάν με τρομοκρατικές οργανώσεις



Σε μία αποκαλυπτική ανάλυση προχώρησε ο αναλυτής Valerio Fabbri, όπου με στοιχεία αποδεικνύει τους στενούς δεσμούς Ισλαμαμπάντ και τρομοκρατικών οργανώσεων.  

Πρόκειται για ένα κείμενο που πρέπει να θέσει σε συναγερμό και τις Ελληνικές Αρχές, καθώς στη χώρα μας ζουν χιλιάδες Πακιστανοί και πολλοί από αυτούς ασπάζονται ακραίες ισλαμιστικές ιδέες! 

Μετάφραση-Απόδοση Ανδρέας Μουντζουρούλιας 

«Το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι αναλαμβάνει εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις για την εξάλειψη τρομοκρατικών δικτύων τη γη του. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, καθώς φαίνεται από τις συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, ότι υπάρχει μία αύξηση 40% της τρομοκρατικής βίας το 2021 στο Πακιστάν, σε σύγκριση με το 2020.

Από την επιστροφή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αναλυτές ασφαλείας και ειδικοί της περιοχής σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει ανησυχίες και προειδοποιούν για τις πιθανές συνέπειες της κατάστασης. Η Tehreek-i-Taliban Pakistan (TTP), μια τρομοκρατική ομάδα Πακιστανών Ταλιμπάν, έχει κλιμακώσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα από τότε που οι Αφγανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία στην Καμπούλ.

Η FATF, ο παγκόσμιος οργανισμός παρακολούθησης κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατά τη διάρκεια της ολομέλειάς της τον Οκτώβριο του 2021, είχε αποφασίσει να διατηρήσει το Πακιστάν στη Γκρίζα Λίστα.  

Παρά τις προειδοποιήσεις του διεθνούς εποπτείας από το 2018, το Πακιστάν απέχει πολύ από το να ακολουθεί τις οδηγίες της FATF ως προς αυτό. Οι κατονομαζόμενες από τον ΟΗΕ ομάδες Jaish-e-Muhammad (JeM) και Jamaat-ud-Dawah (JuD) που εμπλέκονται στη ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία περιφέρονται ελεύθερα στη χώρα. Αυτές οι ομάδες παραμένουν απτόητες στην επιδίωξή τους να διαδίδουν μίσος στο όνομα της θρησκείας και να χρησιμοποιούν την τρομοκρατία ως εργαλείο για να επιτύχουν τα άθλια σχέδια τους.

Αντί να επινοήσει μια προληπτική στρατηγική για τον μετριασμό των επικείμενων κινδύνων, το Πακιστάν επέλεξε να βασιστεί στην παράλογη σκέψη και τον κατευνασμό των μαχητών. Το λεγόμενο τμήμα Χορασάν του μαχητικού Ισλαμικού Κράτους έχει επίσης δραστηριοποιηθεί στο Πακιστάν, όπου πραγματοποίησε πολλαπλές επιθέσεις το 2021 σε σιίτες Χαζάρα, φερόμενα αφγανικά μέλη Ταλιμπάν και συνδεδεμένους θρησκευτικούς λογίους, καθώς και σε πολιτικούς ηγέτες/εργάτες στο Μπαλουχιστάν. 
 
Το ίδιο το TTP και η τάση του Πακιστάν να διαπραγματεύεται μαζί του, ενθαρρύνουν άλλες τρομοκρατικές ομάδες να αναπτυχθούν, με αξιοσημείωτα παραδείγματα. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ένας Βρετανός πακιστανικής καταγωγής, ο Malik Faisal Akram, κραδαίνοντας ένα όπλο στη συναγωγή Congregation Beth Israel στο προάστιο του Ντάλας του Τέξας, προκάλεσε το απόλυτο χάος! 

Ένας άλλος Πακιστανός, ο Muhammad Gohir Khan, συνελήφθη το 2021 από τη βρετανική αστυνομία για απόπειρα δολοφονίας ενός θαρραλέου Πακιστανού μπλόγκερ, του Ahmed Waqass Goraya, ο οποίος ζούσε στο Ρότερνταμ και είχε δεχθεί πολλές απειλές στο παρελθόν. Εν τω μεταξύ, ένας γνωστός υποστηρικτής τρομοκρατικών οντοτήτων, ο Masood Khan, διορίστηκε πρεσβευτής του Πακιστάν στις Ηνωμένες Πολιτείες.  

Μια πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού Κογκρέσου προβλέπει την αναζωπύρωση της περιφερειακής τρομοκρατίας μετά τη νίκη των Ταλιμπάν.»