Φρεγάτες: Ότι ζητάμε θα το έχουν – Και RAM και εκτοξευτής και λεφτά για κορβέτεςΟι ελληνικές φρεγάτες θα είναι όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί και θα είναι διαστημικές.

Φρεγάτες: Ότι ζητάμε θα το έχουν οι νέες ελληνικές Belharra – Και RAM και εκτοξευτής και λεφτά για κορβέτες.

Πληρωμένα τα RAM και οι εκτοξευτές Slyver 50 για τους Aster 30 που θα μπουν στις ελληνικές Belharra μαζί με το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, όπως ακριβώς το είχε γράψει το Sportime.gr.

Και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου θα έχουν οι νέες ελληνικές φρεγάτες και εκτοξευτές και RAM.

Ως λαός έχουμε μάθει να γκρινιάζουμε χωρίς να δίνουμε σημασία στο «αλλά».

Οι Γάλλοι μας δίνουν τις δύο δικές τους φρεγάτες πρώτα, ώστε να πάρουμε γρήγορα τα πλοία και εμείς… γκρινιάζουμε (σ.σ. οι γνωστοί).

Οι ελληνικές φρεγάτες θα είναι όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί.

Εμείς τις θέλαμε πιο γρήγορα και οι Γάλλοι μας τις έδωσαν, με την προοπτική να μπουν τα υπόλοιπα Plug-in.

RAM Block 2 λέγεται το μικρό αντιαεροπορικό που θα μπει στα πλοία της Fincantieri (σ.σ. ήδη στις Doha) και τις Belharra.

Πρόκειται για την εξέλιξη τoυ RAM Block 1 που έχουμε στις ελληνικές ΡΟΥΣΣΕΝ.

Το RAM Block 2 έχει 25 χλμ βεληνεκές αντί για δέκα του Block 1 και μπορεί εκτός μικρά αεροσκάφη, drone και καταδρομικά σκάφη να χτυπήσει και παράκτιους στόχους.

Το Block 2 μπορεί να εκτοξεύσει και κάθετα, άρα έχει κάλυψη 360 μοιρών και θα βρίσκεται από το 2027 στις ελληνικές Belharra.

Οι γαλλικές Βelharra της Ελλάδας είναι όντως… γαλλικές. Δηλαδή προορίζονταν αρχικά για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η πίεση της Ελλάδας για νέα πλοία σε σύντομο χρονικό διάστημα είχε ως αποτέλεσμα η Γαλλία να δώσει στην Ελλάδα πλοία που προορίζονταν για το γαλλικό πολεμικό ναυτικό.

Οι ελληνικές Belharra θα έχουν σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου αλλά σε μία διαφορετική έκδοση από τις γαλλικές, σε μία πιο «light» έκδοσή του, για εξαγωγές.

Βέβαια ακόμα και σε αυτή την έκδοση θα είναι ότι καλύτερο έχει δει (σ.σ. και θα δει) η περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου για πολλά χρόνια.