Άλλες 10 μέρες να αντέξει η Ουκρανία και ο Πούτιν θα αναγκαστεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων



Η Κίνα επιθυμεί να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος, καθώς είναι τεράστιο πλήγμα, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, σημειώνει ο σύμβουλος Βαντίμ Ντενισένκο

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Βαντίμ Ντενισένκο πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να αντέξει για άλλες 7-10 ημέρες, μετά τις οποίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αναγκαστεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο ίδιος έγραψε σχετικά στη σελίδα του στο Facebook.

"Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν μπορεί να μην καταλάβει πόσο μακριά έχει προχωρήσει ο Πούτιν. Και χρειάζεται να δείξει αντίσταση η Ουκρανία,έτσι ώστε να αναγκαστούν οι Ρώσοινα μπουν σε παραγωγικές διαπραγματεύσεις (το κύριο πλήγμα είναι η Μαριούπολη και μια προσπάθεια να γίνει κάτι στο Κίεβο). Το καθήκον μας είναι να επιβιώσουμε τις επόμενες 7-10 ημέρες. Στη συνέχεια, με μεγάλη πιθανότητα, ο Πούτιν θα αναγκαστεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων, η Ρωσία θα εκδιωχθεί από το πετρέλαιο και από το φυσικό αέριο παγκοσμίως», έγραψε ο Ντενισένκο.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών, η Κίνα (ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ρωσίας) ενδιαφέρεται για ένα γρήγορο τέλος του πολέμου. Ο πόλεμος οδηγεί σε αύξηση της τιμής του πετρελαίου και άλλων πρώτων υλών που εισάγει η Κίνα, γεγονός που προκαλεί τεράστιο πλήγμα στην κινεζική οικονομία.

"Η εξαιρετικά υψηλή τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία, και ειδικά στην ΕΕ και την Κίνα. Για αυτούς, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σταματήσουν να καλπάζουν οι τιμές", πρόσθεσε ο Ντενισένκο.