Μίλησε με «στρατηγό των ΗΠΑ» και έχασε επιπλέον 11.000 ευρώΣτην αρχή την πάτησε με τον λοχία και στη συνέχεια με τον στρατηγό. . .

Θύμα μίας απίστευτης ιστορίας κατέληξε μία γυναίκα από την Ορεστιάδα.

Η γυναίκα αρχικά ξεκίνησε να συνομιλεί με άγνωστο άτομο μέσα από πλατφόρμα. Η συνομιλία εξελισσόταν όσο περνούσε ο καιρός, με τον άγνωστο να υποστηρίζει ότι είναι ελληνοαμερικανός κι όχι βρίσκεται σε αποστολή του στρατού των ΗΠΑ στην Κένυα. Μέσω του προφίλ ο άνδρας (είναι άγνωστο αν πρόκειται για άνδρα η γυναίκα πάντως, καθώς υπήρχε μόνο ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων), άνοιξε συζητήσεις με την Ελληνίδα και κάποια στιγμή της είπε ότι φοβάται για τη ζωή του, καθώς υπάρχει μία αποστολή επικινδυνη που δε θέλει να λάβει μέρος. Ο άγνωστος υποστήριξε ότι για να γλυτώσει από το ενδεχόμενο του θανάτου πρέπει να παρατηθεί από το στρατό αλλά αυτό θα του κοστίσει 3.000 ευρώ.
Η γυναίκα πείστικε τελικά και του έστειλε το ποσό.

Όπως η απάτη δεν τελείωσε εκεί, καθώς ο άγνωστος ζήτησε επιπλέον χρήματα προκειμένου να βγάλει εισιτήρια από την Αφρική και να έρθει στην Ελλάδα.

Οι συνομιλίες μέσω εφαρμογής στο διαδίκτυο συνεχίστηκαν και η γυναίκα από την Ελλάδα είχε μάλιστα την βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή μίλησε και με στρατηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, ο οποίος τις επιβεβαίωσε τα όσα υποστήριζε ο δήθεν ελληνοαμερικάνος.

Η επικοινωνία με τον στρατηγό έγινε πάλι μέσω εφαρμογής, με την γυναίκα τελικά να στέλνει επιπλέον 11.000 ευρώ.

Τα χρήματα κατέληξαν στους απατεώνες, ο ελληνοαμερικάνος είναι άφαντος, η τύχη του στρατηγού αγνοείται και η γυναίκα που διέθεσε τις 14.000 ευρώ συνολικά, κατέληξε στην αστυνομία να κάνει μήνυση κατά αγνώστου.

Όσο για τον άγνωστο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται κάπου στην Αφρική, όπως δείχνουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί που κατέληξαν τα χρήματα.