Ο Πούτιν έχει χάσει 15 κορυφαίους συνταγματάρχες στον Πόλεμο – Η μεγαλύτερη απώλεια από τον Β’ ΠΠ



Ακόμη έναν διοικητή, τον 15ο, έχασε ο ρωσικός στρατός του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο λόγος για τον συνταγματάρχη Αλεξει Σαρόφ, ο οποίος είναι ο 15ος από τους κορυφαίους στρατιωτικούς ηγέτες του Πούτιν που σκοτώθηκε.

Μάλιστα σύμφωνα με την Daily Mail, η Ρωσία έχει υποστεί τη μεγαλύτερη απώλεια στρατιωτικών ανώτερων στελεχών της χώρας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο θάνατός του Σαρόφ ανακοινώθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη.

Ο διοικητής της 810ης ξεχωριστής ταξιαρχίας φρουράς του Τάγματος Ζούκοφ των Ρώσων πεζοναυτών φέρεται να σκοτώθηκε στη Μαριούπολη, μια πόλη στην οποία πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εν μέσω πολιορκίας από τους εισβολείς Ρώσους. 

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 902 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 1.459 έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία από τα μεσάνυχτα της 19ης Μαρτίου, σύμφωνα με το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, εκ των οποίων σχεδόν 3,4 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ο θάνατος του Σαροφ έρχεται μετά το θάνατο του συνταγματάρχη Nikolay Ovcharenko, διοικητή του 45ου Συντάγματος Μηχανικού. 

Ο Σαρόφ είναι ο πέμπτος συνταγματάρχης που πεθαίνει, σύμφωνα με την The Sun.

Το Foreign Policy ανέφερε ότι η Μόσχα έχει υποστεί το υψηλότερο ποσοστό απωλειών μεταξύ των ανώτατων αξιωματικών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η είδηση έρχεται καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι περίπου 100.000 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, παγιδευμένοι «σε απάνθρωπες συνθήκες», ενώ έχουν έλλειψη προμηθειών και δέχονται συνεχείς επιθέσεις.

Στην καθιερωμένη απογευματινή του ομιλία ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι μια ομάδα που διέφευγε κατά μήκος μιας συμφωνημένης ανθρωπιστικής διαδρομής «απλά αιχμαλωτίστηκε από τους κατακτητές».