Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Δέος με τα Ελληνικά Rafale στον Αττικό ουρανό-Βίντεο



Με μια μεγαλειώδη, λαμπρή και γεμάτη συμβολισμούς παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας, τιμήθηκε για μια ακόμη χρονιά η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 σύμφωνα με το newsbomb.gr .

Οι πάντα επίκαιροι συμβολισμοί της Εθνικής Παλιγγενεσίας πέρασαν σε όλη τη χώρα μέσα από την εντυπωσιακή διέλευση από την πλατεία Συντάγματος των γυναικών, των ανδρών και των Μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην ηλιόλουστη Αθήνα, ήχησε δυνατά ο ήχος της μπάντας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο ήχος από τα τσαρούχια των Ευζώνων προκάλεσε συγκίνηση και απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Την ίδια ώρα, μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταξύ των οποίων και τα ολοκαίνουργια Rafale, πετούσαν φτερό με φτερό στον αττικό ουρανό με τους Γάλλους συναδέλφους τους που απογειώνονταν από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle που έχει καταπλεύσει στον Πειραιά. Για δεύτερη συνεχή χρονιά τίμησε με την παρουσία της την Εθνική επέτειο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας κ. Φλοράνς Παρλί.

Παράλληλα, αεροσκάφη F-16, F-4 Phantom, Mirage 2000-5 και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, Apache, Chinook, Kiowa Warrior, NH-90 και Huey προκαλούσαν... τριγμούς στα κτήρια της ελληνικής πρωτεύουσας, ενώ το θρυλικό Spitfire, το ιστορικό αεροσκάφος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πέταξε δίπλα - δίπλα με μαχητικό F-16, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.