Κανόνι Πούτιν στην Δύση – Απαλλάσσονται τα ρωσικά χρέη άνω των 80.000 ευρώΣτην αντεπίθεση βγήκε η Ρωσία μετά τα οικονομικά μέτρα εναντίον της Μοσχας από την Δύση.

Κανόνι Πούτιν στην Δύση αφου απαλλάσσονται τα ρωσικά χρέη άνω των 80.000 ευρώ προς όσες χώρες και επιχειρήσεις επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα.

Στην αντεπίθεση βγήκε η Ρωσία μετά τα οικονομικά μέτρα εναντίον της Μοσχας από την Δύση.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Θανάσης Αυγερινός από το Ροστόφ για το Open TV, ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο η απαλλαγή των ρωσικών χρεών (κρατικών και ιδιωτικών εταιριών) άνω του ποσού των 80.000 ευρώ, προς χώρες και εταιρίες που έχουν επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Πρόκειται για την ρωσική απάντηση στις δυτικές κυρώσεις.

Την ίδια ώρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλάζει κατεύθυνση, με τους Ρώσους να κατευθύνονται και προς την Οδησσό.

Με την κατάληψη της Οδησσού η Ρωσία θα επιχειρήσει να αποκόψει πλήρως την Ουκρανία από το θαλάσσιο μέτωπο του Εύξεινου Πόντου.

Σημειώνεται πως με τον έλεγχο του λιμανιού της Οδησσού η Ρωσία θα επιτύχει τον έλεγχο των θαλασσίων εξαγωγών της Ουκρανίας.

Να αναφερθεί πως την ίδια ώρα η Πολωνία διέψευσε την πληροφόρηση πως θα μεταφέρει μαχητικά της στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους ξεκαθάρισαν πως δεν θα εμπλακούν σε επιχειρήσεις για την δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, κάτι τέτοιο θα σήμαινε ευθεία σύγκρουση των ΗΠΑ με την Ρωσία.

Οι Αμερικανοί σε κάθε ευκαιρία υπογραμμίζουν πως δεν επιθυμούν σύγκρουση με την Ρωσία.