Νέα κρίση στο Αρτσάχ: Επίθεση Αζέρων με Bayraktar TB2 κατά των αρμενικών δυνάμεων!Τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν μεγάλο αριθμό επιδρομών στο έδαφος της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας του Αρτσάχ. Τα στοιχεία παρέχονται από την κοινότητα “Telegram” “Armenian Military Portal”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ως αποτέλεσμα μιας κατάφωρης παραβίασης από το Αζερμπαϊτζάν, χρησιμοποιήθηκαν διάφορα είδη όπλων, αλλά μόνο η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν υπέστη απώλειες, αν και η αρμενική πλευρά είχε επίσης έναν τραυματία.

«Τη νύχτα της 25ης Μαρτίου, μονάδες του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν πυρ εναντίον μονάδων του Στρατού Άμυνας, τόσο από πυροβόλα όπλα διαφορετικού διαμετρήματος όσο και χρησιμοποιώντας UAV κρούσης. Ως αποτέλεσμα της συμπλοκής, ο εχθρός έχασε τουλάχιστον 5 στρατιώτες που σκοτώθηκαν. Υπάρχει ένας τραυματίας από την αρμενική πλευρά », αναφέρει το μήνυμα του καναλιού «Telegram» «Armenian Military Portal».

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην περιοχή είναι σχετικά ήρεμη, ωστόσο είναι γνωστό ότι μονάδες του Αζερμπαϊτζάν διατηρούν την παρουσία τους στο έδαφος του Αρτσάχ, κάτι που δεν αποκλείει νέα κλιμάκωση.

Είναι γνωστό ότι η κατάσταση επιλύθηκε σε μεγάλο βαθμό χάρη στην παρουσία ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή.