Τουρκία: Συνεχίζει τις προκλήσεις με απίστευτες κατηγορίες για την ΕλλάδαΣυνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα παρά την συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη.

Τίποτα δεν φαίνεται πως έχει αλλάξει για την Τουρκία μετά την συνάντηση Ερντογάν και Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη καθώς η γειτονική χώρα εξαπέλυσε και πάλι επίθεση προς την Ελλάδα.

Αφορμή για αυτό στάθηκε αυτή την φορά το οθωμανικό κοιμητήριο στον Πετεινό Αβδήρων με την Τουρκία να επιχειρεί να δημιουργήσει θέμα κυριολεκτικά από το πουθενά.

Πιο συγκεκριμένα, οι Τούρκοι μιλούν για «καταστροφή» οθωμανικού κοιμητηρίου στον Πετεινό Αβδήρων κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου.

Άμεση απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία!
Τα όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι προκάλεσαν την άμεση απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας, με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, να τονίζει πως αποτελούν έκπληξη αυτές οι κατηγορίες.

Ακόμη, ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές κινήθηκαν αστραπιαία, και η τουρκική πλευρά αναγνώρισε την υπεύθυνη στάση των αρμόδιων κρατικών φορέων της χώρας μας, οι οποίοι με δηλώσεις, αλλά και πράξεις επί του πεδίου, απέδειξαν τον σεβασμό μας στην προστασία του συνόλου των μνημείων της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στην επικράτειά μας

Θυμίζουμε πως πρόσφατα είχαν προκαλέσει σοκ τα όσα δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, όταν ο Ακάρ ρωτήθηκε από τουρκικά ΜΜΕ για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας απάντησε πως: «Με την Ελλάδα έγιναν θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες για τρέχοντα θέματα. Συζητάμε τα προβλήματά μας ανοιχτά, ειλικρινά και με διαφάνεια».

Φυσικά αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που το όνομα του Ακάρ συζητήθηκε αρνητικά καθώς πρόσφατα επιχείρησε να βάλει «φωτιά» στα ελληνοτουρκικά θέματα, παίρνοντας σκυτάλη από τον Μπαχτσελί που επίσης απείλησε την Ελλάδα, αποδεικνύοντας την ξεκάθαρη προσπάθεια λαϊκισμού από την πλευρά της Τουρκίας ενόψει και των κρίσιμων εκλογών που θα διεξαχθούν στη γειτονική χώρα και έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Ταγίπ Ερντογάν.