Η Ρωσία επιβεβαίωσε το θάνατο πλοιάρχου του ρωσικού στόλου στις μάχες της Μαριούπολης



Ρώσοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο υποδιοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, πλοίαρχος πρώτης τάξεως Αντρέι Πάλι, πέθανε πολεμώντας στη Μαριούπολη.

Αυτό  αναφέρει το BBC έπειτα από την γνωστοποίηση της Ουκρανίας ότι σκοτώθηκε την Κυριακή στις σφοδρές μάχες που συνεχίζονται στη Μαριούπολη, η οποία επλήγη από ρωσικούς βομβαρδισμούς.
 
Ο θάνατος του Πάλι επιβεβαιώθηκε αρχικά από τον γραμματέα του Ναυτικού Κολλεγίου  Ναχίμοφ, Κωνσταντίν Τσαρένκο, στο κοινωνικό δίκτυο Vkontakte (VK).

Αργότερα, Ρώσος γερουσιαστής από τη Σεβαστούπολη - τη βάση του προσαρτημένου ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία - ανέφερε σε ανάρτηση στο VK ότι «η Σεβαστούπολη υπέστη μια βαριά, ανεπανόρθωτη απώλεια - ο Πάλι πέθανε στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μαριούπολης από τους Ναζί». Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για την εκστρατεία της Ρωσίας να απαλλάξει την Ουκρανία από τους «Ναζί».

Ο Κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ έγραψε σε μια ανάρτηση στο Telegram ότι «ο Αντρέι Νικολάεβιτς επέλεξε να υπερασπιστεί την Πατρίδα ως έργο της ζωής του και πέθανε για το ειρηνικό μας μέλλον».

Ουκρανικές πηγές ανέφεραν τον θάνατο πέντε Ρώσων στρατηγών στις μάχες που ξέσπασαν με τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ρωσία επιβεβαίωσε επίσημα μόνο ένα από αυτά τα θύματα - τον στρατηγό Αντρέι Σουχοβέτσκι.

g4media.ro