Μουντζουρούλιας: ”Ελλάδα & Ινδία να συνεργαστούν στρατιωτικά”



Συνέντευξη στο διαδικτυακό κανάλι ”Αμυνα και Γεωστρατηγική” παραχώρησε ο Διευθυντής του Directus.gr, Α. Μουντζουρούλιας.

Ο δημοσιογράφος και γεωπολιτικός αναλυτής, ανέφερε πως Ινδία και Ελλάδα πρέπει να έρθουν πιο κοντά. Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης:

”Η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και προσπαθεί να καταργήσει διεθνείς συνθήκες. Η Τουρκία ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει έναν άξονα με το Πακιστάν και προκαλεί και την Ινδία στο Κασμίρ. Η Τουρκία μετατρέπεται σε μία ισλαμική χώρα, όπως και το Πακιστάν. Επίσης το Ισλαμαμπάντ, βοηθάει την Τουρκία στο θέμα των πυρηνικών, καθώς ο στόχος του Ερντογάν, είναι να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Άρα μιλάμε για δύο χώρες που έχουν κοινά συμφέροντα. Ελλάδα και Ινδία έχουν πολλά κοινά. Έχουν στενούς δεσμούς από τα αρχαία χρόνια, από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Στις μέρες μας, έχουν δύο κοινούς εχθρούς, την Τουρκία και το Πακιστάν. Πρέπει να συνεργαστούμε στο τομέα των μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης και στον αμυντικό τομέα. Η Ινδία παράγει οπλικά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Πρέπει επίσης επίσης να προχωρήσουμε και σε κοινές ασκήσεις.

Ελλάδα και Ινδία πρέπει να συσφίξουν τις σχέσεις τους. Η Ελλάδα είναι μια πύλη προς την Ευρώπη για την Ινδία. Μία ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας θα έρθει σε μια στιγμή που το Πακιστάν συνεχίζει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο για λογαριασμό της Τουρκίας.

Η Ελλάδα και η Ινδία πρέπει να αναπτύξουν ισχυρότερους δεσμούς. Βλέπουμε πως υπάρχει μία συμμαχία ανάμεσα σε Γαλλία, Ισραήλ, ΗΑΕ, Ελλάδα και Ινδία. Αυτές οι χώρες μπορούν να κάνουν την Ελλάδα ακόμα ισχυρότερη. Είναι αρκετά σημαντικό να ισχυροποιήσουμε τις σχέσεις μας. Πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών, πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τις ασκήσεις. Η Ινδία πραγματοποιεί ασκήσεις με τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.Πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στη Τουρκία. Πρέπει να δείξουμε πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, απέναντι στη Τουρκία.

”H Iνδία έχει αναπτύξει την αμυντική της τεχνολογία, έχει κάνει τεράστια άλματα.”

Για τους Πακιστανούς

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι ινδικές μυστικές υπηρεσίες με διάφορες εκθέσεις, στην ουσία στοχοποιούν την Τουρκία και μιλούν ξεκάθαρα για ανάμιξη του τουρκικού παράγοντα και της οικογένειας Ερντογάν στο Κασμίρ.

Μιλάμε για απίστευτες αποκαλύψεις, οι οποίες δεν έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας, με επιχειρήματα και με αποδείξεις οι Ινδοί αναφέρουν ότι τόσο η οικογένεια Ερντογάν, όσο και τουρκικές ΜΚΟ, χρηματοδοτούν ισλαμιστικές οργανώσεις στο Κασμίρ αλλά και μέσα στο Πακιστάν, ούτως ώστε να διεξάγουν τρομοκρατικές επιχειρήσεις μέσα στο Κασμίρ για να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή.

Για την Ινδία η Τουρκία είναι ο νούμερο δύο εχθρός μετά το Πακιστάν και θεωρώ ότι οι κινήσεις αυτές, το να επιτρέπουμε στους Πακιστανούς να κάνουν πορεία έξω από την ινδική πρεσβεία, δεν στέλνει και το καλύτερο μήνυμα στη σύμμαχο που θέλουμε να έχουμε.”