Ουκρανικά ΜΜΕ: «Ρώσοι στρατιώτες αυτομολούν και πολεμάνε με το μέρος της Ουκρανίας»



Όλο και περισσότεροι Ρώσοι στρατιώτες εισβολείς πηγαίνουν στο πλευρό της Ουκρανίας με όπλα στα χέρια τους, αναφέρει ουκρανικό μέσο ενημέρωσης, επικαλούμενο την Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

«Όλο και περισσότερα ρωσικά στρατεύματα όχι μόνο αρνούνται να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, αλλά και πηγαίνουν στο πλευρό της Ουκρανίας με όπλα στα χέρια τους για να συμμετάσχουν στον αγώνα ενάντια στο εγκληματικό καθεστώς του Πούτιν», αναφέρει η ανακοίνωση των στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας.

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο με έναν Ρώσο στρατιώτη που αυτομόλησε στην Ουκρανία και παροτρύνει τους στρατιώτες του να ενταχθούν στην ειδική λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας», που δημιουργήθηκε στις ουκρανικές δυνάμεις.

Στη Μελιτόπολη, 70 Ρώσοι στρατιώτες αρνήθηκαν να πολεμήσουν
Όπως ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο Facebook οι αμυντικές δυνάμεις της περιοχής Ζαπορίζια, 70 Ρώσοι στρατιώτες στην Μελιτόπολη αρνήθηκαν να συμμετάσχουν πλέον στις μάχες ενάντια στον ουκρανικό στρατό, αναφέρει η Ukrinform.

«Αναφέρθηκε ότι στις 24 Μαρτίου 2022, 70 στρατιωτικοί εξεγέρθηκαν στη μονάδα των στρατευμάτων κατοχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας που σταθμεύουν στη Μελιτόπολη ενάντια στις εντολές της ηγεσίας και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», αναφέρει η ανάρτηση.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συμβουλεύουν τους κατακτητές στην Μελιτόπολη να παραδοθούν. Όπως ανέφερε η Ukrinform, σύμφωνα με τη διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο Λευκορωσικός στρατός σχεδιάζει να παραδοθεί εάν σταλούν στην Ουκρανία για να λάβουν μέρος σε εχθροπραξίες.

Με πληροφορίες από: onalert.gr / Ukrinform / The New Voice of Ukraine / Ukrayinska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters