Ιταλίδα πιλότος πολεμά στην Ουκρανία ενάντια στους ΡώσουςΗ πρώην πιλότος της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας Τζούλια Σιφ, 23 ετών, που εκδιώχθηκε από την Ιταλική Πολεμική Αεροπορία ύστερα από καταγγελία της για σωματική παρενόχληση και καψόνια, εντάχθηκε στη Διεθνή Λεγεώνα της Ουκρανίας και υπηρετεί κοντά στο Κίεβο.

Δήλωσε ότι είναι καθήκον της να υπερασπιστεί την Ουκρανία, η οποία έχει δεχθεί εισβολή για «γελοίους» λόγους από μια από τις μεγάλες δυνάμεις.

«Πρέπει να βοηθήσουμε μια χώρα που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, στην οποία εισέβαλε μια από τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου, μεταξύ άλλων για γελοίους λόγους», είπε η Σιφ, όπως αναφέρει η Mirror.

Η Σιφ εκδιώχθηκε από την Ιταλική Πολεμική Αεροπορία αφού παραπονέθηκε ότι κακοποιήθηκε σωματικά ως μέρος του καψονιού – που περιλαμβάνει φάρσες ή γελοιοποίηση.

Τράβηξε την προσοχή πριν από δύο χρόνια όταν εμφανίστηκε ένα βίντεο με τον τραυματισμό της από φάρσες που της έκαναν άντρες συνάδελφοί της.

Η πιλότος είπε ότι, όπως αναφέρει η Mirror, χτυπήθηκε το κεφάλι στο φτερό ενός αεροπλάνου, την μαστίγωσαν στην πλάτη και την πέταξαν σε μια πισίνα.

Όταν παραπονέθηκε για την κακοποίηση, της έδειξαν την πόρτα εξόδου, ωστόσο, με το πρόσχημα ότι την έδιωξαν για «ανεπαρκή στρατιωτική ικανότητα».

Η Σιφ, ,ε μία ανάρτησή της στο Facebook, αντέδρασε την επομένη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δείχνοντας δυσαρέσκεια προς την Ευρώπη που δεν αντέδρασε όπως αξίζει στην Ουκρανία «για τον όλεθρο που της προκάλεσε ο Πούτιν».

Λίγες μέρες μετά την ανάρτησή της στο Facebook, έφυγε για την Ουκρανία με άκρα μυστικότητα.

Φέρεται να έχει επαφή με έναν Ιταλό δημοσιογράφο με τον οποίο είναι φίλη εδώ και μερικά χρόνια.

Υπάρχουν περίπου 20.000 εθελοντές από 52 χώρες, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη ζώνη μάχης πολεμώντας για την Ουκρανία.

Οι ουκρανικές Αρχές ανακοίνωσαν στις 8 Μαρτίου την άφιξη της πρώτης παρτίδας ξένων εθελοντών που θα ενταχθούν στην «Ουκρανική Διεθνή Λεγεώνα», που σχηματίστηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι.

Ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ουκρανία δείχνει ξένους μαχητές να εκπαιδεύονται με όπλα σε ένα δάσος.