Ουκρανία: «Σκοτώσαμε και δεύτερο Ρώσο στρατηγό»



Ένας ανώτερος Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε σε μάχες στο Χάρκοβο, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Το υπουργείο έγραψε στο Twitter ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν τον στρατηγό Βιτάλι Γκερασίμοφ.

Πιστεύεται ότι ήταν ο πρώτος υποδιοικητής του 41ου στρατού της Ρωσίας.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες μετέδωσαν, επίσης, και μια συνομιλία δύο αξιωματικών της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB στην οποία, όπως υποστηρίζουν, αντικείμενο συζήτησης είναι ο θάνατος του Γερασίμοφ.

Την είδηση του θανάτου του Ρώσου αξιωματικού επιβεβαίωσε η ιστοσελίδα Bellingcat επικαλούμενη επικοινωνία με ρωσική πηγή, με τον διευθυντή της να δηλώνει ότι ταυτοποίησε και τον έναν εκ των στελεχών της FSB που συζητούσαν τον χαμό του Γερασίμοφ.

Ο Γερασίμοφ είχε λάβει μέρος στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, στις μάχες στη Συρία αλλά και στον πόλεμο της Κριμαίας με τις ρωσικές αρχές να τον τιμούν με μετάλλια για τα ανδραγαθήματα του.

Αν επιβεβαιωθεί και από τη ρωσική πλευρά, αυτός θα είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος από την 41η στρατιά της Ρωσίας που θα έχει χάσει τη ζωή του μέσα σε μια εβδομάδα καθώς στις αρχές Μαρτίου είχε ανακοινωθεί ο θάνατος του Αντρέι Σουχοβέτσκι.


ΠΗΓΗ