Πόσο μπορεί να εμπλακεί η Ελλάδα ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία- Για που βγάζουν....εισιτήριο τα στρατεύματά μας



Δημιουργείται 5η ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία που θεωρείται ως πυρηνική απειλή από Ρωσία-Η Ελλάδα είναι σχετικά κοντά στην εστία πολέμου της Ουκρανίας με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα μέσω ΝΑΤΟ

Χθες σε συνέντευξη του στον ALPHA ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου Α.Σρόιτερ για το εάν η Ελλάδα επρόκειτο να εμπλακεί στρατιωτικά στον πόλεμο της Ουκρανίας, απάντησε μεταξύ άλλων: 

“Δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής ελληνικών στρατευμάτων σε αυτόν τον πόλεμο. Αν ζητηθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ να στείλουμε δυνάμεις για την προστασία γειτονικών συμμαχικών χωρών (Πολωνία, Ρουμανία), φυσικά και θα το κάνουμε”.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΝΑΤΟ και ειδικά οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν και να μεταφέρουν τεθωρακισμένες ταξιαρχίες στην ΕΕ, σε μια κίνηση που αφορά την λήψη δέσμης μέτρων κατά του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος μπορεί να ...επεκταθεί, κάτω από κατάλληλες συνθήκες και στα Βαλκάνια με αφορμή Κοσσυφοπέδιο ή σερβικό κομμάτι της Βοσνίας.

Έχουμε ήδη της ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας επεμβάσεως ( NRF) του ΝΑΤΟ, ενώ ο  ΓΓ της συμμαχίας δήλωσε προχθές: “Σήμερα, τα γαλλικά στρατεύματα φτάνουν στη Ρουμανία ως το κύριο στοιχείο αυτής της δύναμης ταχείας επεμβάσεως. Η δέσμευσή μας στο Άρθρο 5, είναι η ρήτρα της συλλογικής μας άμυνας, και είναι σιδερένια".

Αν πάρει "φωτιά" η Ουκρανία αυτή θα μεταδοθεί ταχύτατα και στα Βαλκάνια ( Κοσσυφοπέδιο-Βοσνία) με μια τρομερή πολεμική σύγκρουση που θα "πιαστεί πάνω" από τα ελληνικά βόρεια σύνορα”, ανέφεραν εδώ και μεγάλο διάστημα πολλοί ειδικοί Έλληνες και ξένοι αμυντικοί αναλυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι ΗΠΑ δημιουργούν στην Ρουμανία την 5η ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ, η οποία αυτόματα θεωρείται από την Μόσχα, ως πυρηνική απειλή για την Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία, ενώ στην εξίσωση εισέρχονται και τα ...Στενά του Βοσπόρου, από ,τα οποία διέρχονται ρωσικά πολεμικά και εμπορικά πλοία.    

Στο εγγύς μέλλον, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Πολωνία, τα κράτη της Βαλτικής και η Ουκρανία θα βρεθούν στο επίκεντρο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης που θα ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, τόνισε ο ίδιος.

Άρα λοιπόν δεν είναι καθόλου μακριά η αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, ( χερσαία δύναμη, αεροσκάφη και πολεμικά πλοία) στο “καμίνι που ονομάζεται Μαύρη θάλασσα, στα πλαίσια πάντα του ΝΑΤΟ και εφόσον βέβαια ...μας ζητηθεί, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Η ουσία όμως είναι ότι η κόντρα Μόσχας και Ουάσιγκτον έχει μεταφερθεί στην βαλκανική χερσόνησο που αποτελεί μακρινό σύνορο της Ρωσίας, η οποία θα επιδιώξει να κάνει αισθητή εκεί την παρουσία της, για να αναχαιτίσει ΗΠΑ και Τουρκία που έχουν  τα δικά τους γεωπολιτικά και ενεργειακά σχέδια.

Ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν δείχνει να έχει επιτελικό σχέδιο ταυτόχρονης επίθεσης στο ΝΑΤΟ με επίκεντρο τα Βαλκάνια και τον Εύξεινο Πόντο, αν δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες κινούνται ήδη στην “κόψη του ξυραφιού”.

Διότι μη νομίζουμε ότι η Μόσχα θα ανεχθεί, για τους δικούς της λόγους βέβαια, για μεγάλο διάστημα κλειστά τα Στενά του Βοσπόρου, αφού έτσι “στραγγαλίζεται” και υποβαθμίζεται ως χώρα και ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα πάντα με ρωσικές παλαιότερες δηλώσεις.

“Οι ενέργειες της Ουάσιγκτον έχουν ως αποτέλεσμα η Ευρώπη να γίνει μια βάση για τη δημιουργία δυνάμεων εναντίον της Ρωσίας.

Η δημιουργία στη Ρουμανία μιας μόνιμης ομάδας μάχης ξένων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ θα είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της «ηγεμονίας» των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη”, δηλώνει ο ειδικός  Alexander Khrolenko από το Sputnik Armenia.

Η εμφάνιση μιας πέμπτης ομάδας του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, με διοικητή Γάλλο αξιωματικό, θα είναι μια κίνηση που θα ξεπερνά την κόκκινη γραμμή που έχει θέσει η Μόσχα.