Θεμιτά τα αιτήματα των στρατιωτικών με συζύγους στον ιδιωτικό τομέα



ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ (ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ)

Προς :  Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ

Κοιν. :  Γ.Γ. ΥΕΘΑ, Βουλευτές ΒτΕ, Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ, 

             Μ.Μ.Ε

Θέμα:        Νομοσχέδιο Εργασίας ( Επίδομα ΟΑΕΔ)

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ως Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ), θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία και τον διογκούμενο προβληματισμό μεγάλου αριθμού μελών του σωματείου, αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που ανάμεσα στα άλλα, πιθανόν εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια, ανάλογα με αυτά που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης, με τα όποια θα συνδέονται οι παροχές του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικότερα για να έχει κάποιος την ιδιότητα του ανέργου, θα πρέπει να έχει ετήσιο συνολικά οικογενειακό εισόδημα έως 14000 ευρώ για άγαμο και  20000 ευρώ έγγαμο άνεργο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε την ιδιομορφία του Στρατιωτικού Επαγγέλματος και της οικογενειακής τους κατάστασης με συζύγους που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Αναλυτικότερα ως γνωστόν διέπονται από το σύστημα μεταθέσεων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια με τη μορφή διαταγής, που έχει ως αποτέλεσμα οι σύζυγοι μας να διακόπτουν την εργασία τους στον Ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ακολουθήσουν τον/ την συνάδελφο στην νέα τους μετάθεση.

Γίνεται κατανοητό ότι δεν είναι επιλογή τους να σταματήσουν την εργασία ,αλλά προκειμένου να στηρίξουν τον σύζυγο τους και το θεσμό της οικογένειας,  η ενέργεια αυτή στερεί, ένα βασικό εισόδημα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, καθώς αυξάνει και την ανασφάλεια που οι ίδιες /ίδιοι νιώθουν που αφήνουν την εργασία τους και σε πολλές περιπτώσεις την καριέρα τους.

Στις δύσκολες αυτές λοιπόν εποχές θα θέλαμε να λάβετε γνώση στο επικείμενο νομοσχέδιο τις οικογένειες αυτές, ώστε να μην χαθεί ένα εισόδημα από τον ΟΑΕΔ που τους βοηθά να στηρίξουν τις οικογένειες τους.
 
      Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το πολύτιμο χρόνο σας.

                                          Με ιδιαίτερη τιμή
                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

               Ο                                                                           Ο

        Πρόεδρος                                                          Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Κοντούρης                                  Ευάγγελος Παπαευαγγέλου