Ουκρανία: Η Λευκορωσία ετοιμάζει εισβολή, λένε από το περιβάλλον Ζελένσκι



Πόλεμος στην Ουκρανία: Φόβοι για γενίκευση του πολέμου πέρα από τα ουκρανικά σύνορα

Το κρατικό Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει εισβολή στη χώρα η Λευκορωσία ακόμη και σήμερα, Παρασκευή, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ομόλογός του, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, ο Λευκορωσικός στρατός μπορεί να ξεκινήσει την εισβολή την νύκτα της 11ης Μαρτίου» ανέφερε το Κέντρο αυτό, που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριών.

Ουκρανία: "Θα αντεπιτεθούμε" στην περίπτωση που Λευκορώσοι στρατιώτες περάσουν τα σύνορα
Η Ουκρανία δείχνει αυτοσυγκράτηση έναντι της Λευκορωσίας, αλλά θα αντεπιτεθεί στην περίπτωση που Λευκορώσοι στρατιώτες περάσουν τα σύνορα για να συμμετάσχουν στη ρωσική εισβολή, δήλωσε ο κορυφαίος αξιωματούχος του τομέα ασφαλείας της Ουκρανίας Ολέξι Ντανίλοφ.

Σύμφωνα με τον Ντανίλοφ, η Ουκρανία ήταν προσεκτική στην αντιμετώπιση της Λευκορωσίας, παρά το γεγονός ότι η χώρα αυτή χρησιμοποιείται ως βάση για την απογείωση των ρωσικών αεροπλάνων που επιτίθενται στο ουκρανικό έδαφος.

Εάν «ένας στρατιώτης περάσει τα σύνορά μας, θα αντεπιτεθούμε», προειδοποίησε.

Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν οικισμό στη Λευκορωσία από τον ουκρανικό εναέριο χώρο για να την παρασύρουν στον πόλεμο
Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν τον οικισμό Κοπάνι της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αφού μπήκαν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να εμπλέξουν την Λευκορωσία στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

«Πρόκειται για ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ! Στόχος είναι να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία!», ανέφερε η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας σε ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία τόνισε ότι στις 14:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) η κρατική συνοριακή υπηρεσία έλαβε πληροφορίες ότι ρωσικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από αεροδρόμιο στη Λευκορωσία, πέρασαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια βομβάρδισαν τον οικισμό Κοπάνι .

Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι δύο άλλοι οικισμοί της Λευκορωσίας ήταν επίσης στόχοι στην ίδια επιχείρηση.

«Δηλώνουμε επίσημα: ο ουκρανικός στρατός δεν σχεδίασε και δεν σχεδιάζει να λάβει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία ασφαλείας.

Το δημοσίευμα του Guardian: